divendres, 11 de juny del 2010

COM RECARREGAR-NOS D'ENERGIA

Si volem tenir una major energia vital i major capacitat psíquica, haurem "d'aprendre" a recarregar-nos interiorment, el que popularment anomanem "carregar piles". El primer que hem de fer és relaxar-nos i ho podem aconseguir controlant la respiració.

Com respirar per omplir-se d'energia

Esperarem a estar sols sense que res ni ningú ens pugui molestar. Ens posarem roba còmoda, que no ens apreti, i ens treurem el calçat per tal que els nostres peus estiguin en contacte amb el terra (si fa fred o ens molesta la fredor del terra, podem fer servir una catifa o posar-nos uns mitjons). Obrirem la finestra per deixar entrar la brisa de l'exterior. Començarem a respirar pausadament, intentant omplir la part més baixa dels nostres pulmons. Respirarem cinc o sis vegades de manera profunda però sense forçar-nos. Comançarem a sentir-nos amb menys tensió, ens arribarà un sentiment de tranquilitat que ens permetrà seguir amb l'exercici.
Ens mantindrem d'ampeus amb els braços caiguts al llarg del nostre cos. Aclucarem els ulls i respirarem lentament. Tornarem a omplir la part baixa dels nostres pulmons. A mida que agafem aire, aixecarem els braços poc a poc fins a tenir-los en forma de creu. Un cop estiguem plens d'aire, comptarem fins a tres i comançarem a treure l'aire i abaixar els braços lentament. Ens concentrarem en comptar fins a sis mentre agafem aire i aixequem els braços, comptar fins a tres contenint la respiració i tornar a comptar fins a sis mentre expulsem l'aire i abaixem els braços. Repetirem la respiració completa unes deu vegades.
Per la segona part de l'exercici, procedirem a agafar aire sense aixecar els braços, els deixarem caiguts al llarg del cos. Un cop hàgim agafat l'aire, encongirem les espatlles, com quan no sabem la resposta a una pregunta. Veurem com podem agafar encara una mica més d'aire, ja que estarem omplint una part dels pulmons que normalment no omplim. Probeu-ho! Repetirem aquesta part de l'exercici cinc vegades procurant arribar al ritme de 8, 4, 8, inspirant, mantenint i espirant. Quan puguem fer els dos exercicis de manera natural, estarem preparats per carregar-nos d'energia amb el següent exercici.
Evidentement, amb els exercicis mencionats, a més d'aire també rebem energia de la natura, però tal i com veurem amb el següent exercici, hi ha mètodes per incrementar l'absorció de l'energia amb les mateixes respiracions.

Obtenint més energia

Utilitzarem els mateixos exercicis que en l'apartat anterior, però ja sense necessitat de comptar. En lloc d'això, amb cada respiració visualitzarem que mentre agafem aire, entra pel nostre nas, una energia blanca blavosa, que omple el nostre cap i va baixant pel nostre cos fins arribar al tercer xacra (plexe solar, dos dits per sota del melic). És aquí on s'acumula l'energia vital per emprar-la quan la necessitem. En un moment donat, quan necessitem sentir-nos forts, podrem recórrer a l'energia acumulada en el nostre centre vital.
En treure l'aire, visualitzarem que els residus de l'energia surt pels nostres peus en forma de fum negre. D'aquesta manera, no sols ens carregarem d'energia sinó que també expulsarem els residus nocius del nostre cos.
Lo ideal és practicar aquest exercici dos cops al dia, en llevar-se i al anar a dormir. Si sols ho podem practicar un cop, millor fer-ho al vespre per tal de facilitar el son. Quan estiguem cansats, irritats, melangiosos o amb l'ànim caigut, intentem trobar un lloc on practicar aquest exercici. Ens revitalitzarà i ens permetrà continuar amb les nostres tasques quotidianes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Free counter and web stats Catapings.cat