diumenge, 16 de maig del 2010

FRAGÀNCIES I ESPELMES (V)

FLORS

El color y la fragància de las flors ens han encisat des de temps immemorials. Les fem servir en moltes festivitats i aniversaris, per obsequiar als demés o per guarnir la nostra cassa. A continuació descriurem algunes flors. Pels nostres rituals les podem posar a l'altar, ja sigui pels seus bonics colors, per les seves fragàncies o per què simbolitzen l'objectiu que volem aconseguir amb el ritual. També poden tenir algun significat simbòlic per nosaltres.

Clavell vermell: Va be amb persones que tendeixen a fer que les coses semblin més grans del que resalment són, per què exageren (conscient o inconscientment), o per què dónen massa importància a les aparences, a les formes i a la impresió que poden causar en els demés. A vegades, es fan servir clavells vermells per atraure la bona sort en els jocs d'atzar.

Clavell blanc: Són les preferides per les persones amb inclinacions religioses o per aquells que tendeixen a adoptar conscientment actituds religioses.

Àster: És la flor de Venus (amor). En la tradició dels druïdes s'utilitza com a guarniment de l'altar.

Pensament: Per a les persones a les que no els agraden les mitges tintes. O són bons i fidels amics o són enemics eterns. És la flor de la típica actitud "o blanc o negre".

Gerani: Representa als valents, als actius, als aventurers, a les persones amb esperit emprenedor, als pioners. Per tots aquells que estan disposats a lluitar per aconseguir el que volen.

Pelargoni: Ofereix protecció contra les males influències i contra tot el que irradia negativitat.

Jacint: És adequat per a les persones precipitades que sempre van com boiges darrera d'alguna cosa. S'associa també a les persones imprevisibles, a les que mai se'ls hi pot endevinar les intencions.

Mareselva: Representa l'esperit ràpid i àgil, però també a l'esperit vel·leïtós. És la flor d'aquelles persones que quan conversen amb algú, sempre tenen el pensament en una altra banda. També és la flor dels qui, per la seva superficialitat, no són capaces de pensar en res seriós.

Lliri: S'associa amb lo celestial, lo sobrenatural, la fantasia, lo bell i la veritat pura.

Muguet (lliri de les valls): La flor de la mesura, dels jubilats, també dels tímids, i, en general, de tots aquells que prefereixen romandre en un segon terme.

Lotus: És la flor sagrada de la deesa Isis. S'utilitza per a beneïr i donar protecció, felicitat, serenitat i llarga vida.

Violer groc: Aquesta flor està associada a la hipersensibilitat. Per a persones que interpreten els aconteixements sense fonament, inventant-s'ho tot. El violer groc caracteritza a les persones que estan fermement arrelades al passat.

Narcís: El narcís irradia vibracions curatives, tant en el terreny afectiu com en el material.

Caputxina: Planta tropical, associada a la llum i la calor. Representa la espontaneïtat, la sinceritat i l'amor.

Roses vermelles: Des de sempre han expresat i despertat l'amor passional. Genera una ampla gamma de sentiments amorosos.

Roses blanques: Adequada per a persones flemàtiques, que passen per la vida d'espectadores.

Falguera: Protegeix dels mals influixos.

Violeta: Emet vibracions mitigadores i suavitzadores que afegeix simpatia a les persones i les coses. També per aquells que observen els convencionalismes i tenen aversió per la lluita i el arribisme. Això explica l'associació amb la pau i també amb els romanços.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Free counter and web stats Catapings.cat