dimecres, 19 de maig del 2010

FRAGÀNCIES I ESPELMES (VII)

PLANETES COMPLEMENTARIS

Pot passar que no puguem realitzar el ritual el dia i hora regits pel planeta més propici. Cada planeta regeix en consonància amb un o varis planetes de manera harmònica, igual que resulta incompatible amb algun altre. A continuació detallem quins planetes es poden substituir per altres sense problema, quins es poden substituir amb limitacions i quins no es poden substituir. "Dubtós" significa que és millor no substituir-los a no ser que no hi hagi cap altre possibilitat.

Sol

Sense problemes: Mercuri, Venus, Mart, Júpiter.
Aspecte més propici: Saturn i Urà.
Abolutament incompatibles: Neptú i Plutó.
Dubtós: Lluna

Lluna

Sense problemes: Mercuri, Venus i Júpiter.
Aspecte més propici: Neptú i Sol.
Absolutament incompatibles: Mart, Saturn, Urà i Plutó.
Dubtós: Cap

Mart

Sense problemes: Sol i Júpiter.
Aspecte més propici: Saturn.
Absolutament incompatibles: Urà i Neptú.
Dubtós: Venus, Mercuri, Lluna i Plutó.

Mercuri

Sense problemes: Sol, Venus i Júpiter.
Aspecte més propici: cap.
Absolutament incompatibles: Mart, Saturn, Urà i Plutó.
Dubtós: Neptú i Lluna.

Júpiter

Sense problemes: Sol, Venus i Neptú.
Aspecte més propici: cap.
Absolutament incompatibles: Mart, Saturn i Urà.
Dubtós: Lluna, Plutó i Mercuri.

Venus

Sense problemes: Sol, Júpiter i Neptú.
Aspecte més propici: Mart.
Absolutament incompatibles: Urà i Saturn.
Dubtós: Mercuri, Lluna i Plutó.

Saturn

Un cas especial: l'únic substitut possible és Mart. Pot substituir-se per altres planetes sols en aspectes extraordinariament propicis.

Urà

Comparable a Saturn. No obstant, existeix una lleugera afinitat tant amb Mart com amb Saturn. Es podrien tenir en consideració com a substituts altres planetes i realitzar-se la prova amb ells sols en aspectes que siguin clarament propicis.

Neptú

Sense problemes: Júpiter, Venus i Lluna.
Aspecte més propici: els planetes restants.

Plutó

És possible Mart, els altres vuit planetes sols en cas d'aspectes molt propicis.



Esfera d'acció de cada un dels planetes

Ara podem definir el moment de començar el nostre ritual, però encara no sabem quin planeta és "responsable" del nostre ritual en concret. A continuació descriurem amb paraules clau les àrees de la vida assignades a cada planeta. Amb aquesta informació, podrem fer-nos una imatge de l'essència de cada un dels planetes.

Sol

Ambició, honor, tots els assumptes masculins, el cor, pit i la columna vertebral. Patrimoni, celebritat, sort, or, rang i classe social elevats, reialesa, el senyor, pare, capità d'un grup, el cos humà com a totalitat, salut i sanació, nens, especulació, risc, diamants, amants, animador, diversió, teatre, actor de cinema, llocs de diversió, autoritat, el dèspota i el tirà, orgull i la caiguda que li segueix, arrogància.

Lluna

Tots els assumptes femenins, procreació i fertilitat, desenvolupament de facultats mediàtiques, sensibilitat, problemes relacionats amb la opinió pública i les masses, canvi, ritme, indecisió, família, esperit casolà i lo relacionat amb la llar, la mare, maternitat, bebès, alimentació i cures, la maduració de las llavors, estómac, pits, emocions i debilitat, les marees, aigua, el mar, vaixells i tripulacions, la llar, tot el que protegeix, objectes perduts, veles.

Mart

Valor, coratge, desviació de la norma, protecció contra el perill físic i espiritual, màquines, instruments de tall, aventura, energia, cotxes, motors de combustió, guerra i armes, lluites, escenaris de camps de batalla (inclús "els casolans"), operacions, cirujans, sang, vessament de sang, dolor, febre, lideratge, ambició, la força de superar obstacles, esperit emprenedor, paraules feridores, accidents, informacions, egoïsme, tossuderia, decisió, violència, erupcions descontrolades.

Mercuri

Intelecte, esperit, enteniment, sentit comú, destresa, escriptura, manuscrits, llenguatges, tots els instruments d'escriptura, procesos mentals i percepcions, comunicació, correu i carter, diaris i revistes, telecomunicacions, telegrama, telèfon, rumors, informes, reporters, l'aprenentatge d'habilitats i adquisició de coneixements, escoles i educació, art oratori, llibres, documents, certificats, germans i germanes, parents, entorn directe i veïns, visita i visitant, sistema nerviós i nervis, robatori i lladre, respiració, pulmons i malalties pulmonars, juventut en general, novetats, missatges i notícies, professor, xerrameca, llogater, comerciants, malalties i desesperació.

Júpiter

Finances, bancs, banquers, prestigi i renom, apostes de tot tipus en jocs d'atzar, jugador, cavalls, fortuna en general, religions i filosofies, advocats i juristes, la llei, legalitat i il·legalitat, citacions judicials, l'església i els seus dignataris, universtats i escoles de perfeccionament, guanys i expansió, sorpresa, accions i altres valors, riquesa, la cort reial, saviesa, editorials, extrangers i ciutadans nacionals, viatgers descubridors, assegurances, nens petits, somins, relacions amb l'extranger, cerimònies, rituales i desfilades, fetge i sang i totes les alteracions relacionades amb ells.

Venus

Amor, matrimoni, relacions, bellesa, art, artista, música, aconteixements sociales, romances i festeig, festes de casaments, elegància, harmonia, alegria, ganes, pau i pacifisme, desequilibri, diner, inversors i inversions, bens inmobles, contractes, acords, nebots i nebodes, ronyons i totes les dolències renals.

Saturn

Cases, propietat i bens inmobiliaris, homes i coses velles, karma, excavacions, mines, mort, temps, rellotges, puntualitat, paciència, decisió, esgotament, estabilidtat, saviesa de la vellesa, autodisciplina, deutes, crear obligacions, obligacions de pagament, acords, promeses, responsabilitats, depresió, solitud, economia, esperit estalviador, lo metòdic, passat, tristesa, aflicció, melangia, tot el que perjudica o inhibeix, cinisme, sarcasme, carreres, posició en el món fora de la llar pròpia, renom, reputació (fama), destí, patrons i obrers, el govern, reuma.

Urà

Poders màgics, canvi sobtat, lo nou, lo modern, invents, llibertat, paradoxes, tecnologia aeroespacial i nuclear, caos i crisis, divorci, ciència, inconformisme, rebelió, impredecibilitat, il·lustració, fanatisme, amotinament, anarquia, vagues, expectatives i desitjos, assumptes humanitaris, amics, socis de club, fraternitat, associacions, filles i gendres, avortaments, morts familiars.

Neptú

Clarividència, homes i assumptes que es relacionen amb el mar, el medi, el món astral, la bola de cristall, mística i sensibilitat, lo misteriós, lo desconegut i inexplicable, profetes i profecies, transits psíquics, l'intangible i somieig, inspiració, idealisme, adicció i dependència, artificial i sintètic, sobre tot quan sembla que alguna cosa sembla ser diferent del que és, il·lusions, imitacions, algú que ataca des de bastidors, reunions il·legals, negocis i activitats, secrets, excèntrics i eremites, informadors, sacrifici, desterrar, presó, hospitals, asils, soborn i corrupció, preocupacions ocultes, beneficiència no reconeguda, suicidi.

Plutó

El submón (tant el dels morts com el submón criminal de la xusma), la vida després de la mort, l'ocult que roman profundament enterrat en el subsconscient o a la terra (petroli, gas, pedres o minerals), homes subversius i enemics, renaixament, recuperació, transmutació, la mort i els morts, il·luminació, metamorfosi, destrucció de lo antic per permetre el naixament de lo nou, evolució i revolució, fanatisme i fanàtics, persones amb profesió relacionada amb els enterraments, deutes i creditors, impostos i funcionaris del Ministeri d'Economia, herències, testaments i llegats, pèrdues i fallida, investigacions respecte a la vida després de la mort.

Resum: la determinació del moment del ritual amb espelmes
  1. Definir l'objectiu. Per exemple, millorar la situació financera.
  2. Determinar la fase de la lluna. En el cas esmentat, com que es tracta d'augmentar, escollirem la fase creixent.
  3. Determinar el planeta que regeix el tema del ritual. En el cas de les finances, Júpiter.

a) Quin dia de la setmana està regit pel planeta corresponent? En el cas de Júpiter, el dijous.

b) Quina hora del dia està regida per aquest planeta? Segons el mètode de les 24 hores, en el nostre exemple, el dijous, des de mitjanit a la 1 hora, de 7 a 8 del matí, de 14 a 15 del migdia, i de 21 a 22 de la nit. Segons el mètode 2 x 12, el dijous la primera i vuitena hora del dia i la segona i dècima de la nit.

4. Si no són possibles les hores regides per Júpiter, s'escolliran les hores de planetes alternatius, en aquest cas, les del Sol, Venus o Neptú. En el nostre exemple, el Sol és el més propici ja que, entre altres coses, simbolitza diamants, or, patrimoni, fortura, carreres. Determinarem el dia de la setmana i l'hora del dia (punts 3a i 3b) que estan regits per aquest planeta substitutori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Free counter and web stats Catapings.cat