dilluns, 3 de maig del 2010

ESPELMES I COLORS


ESPELMES I COLORS

S’ha comprovat que els colors influeixen en el nostre benestar ja que exerceixen efectes sobre el nostre estat d’ànim. En quant als colors de les espelmes, són de gran importància ja que les inunden d’unes qualitats energètiques determinades. Els colors són forces poderoses, d’aquí ve la importància d’escollir be el color amb el que pensem fer el ritual. A continuació descriurem de forma general les associacions lligades als colors per poder-les aplicar intuïtivament als nostres rituals.

Blau

És el color del cel i del mar, ens aporta calma, però també melangia. Afavoreix l’equilibri de les energies, la comunicació i la comprensió. És el color de la pau, tranquil•litat, distensió i harmonia. És també el color de l’atmosfera i per tant, el d’una possible connexió amb el ser suprem. Qualitats positives: Espiritualitat, inspiració, veritat, fidelitat, calma, pau, esperança, dedicació, sinceritat, intuïció, amor per a tota la creació, pietat, justícia.

Marró

És el color de la terra. En ella plantem i sembrem per aconseguir aliments sans. També és el color de les fulles marcides, el que ens indica el final d’un cicle i el començament d’un de nou, ja que les fulles marcides serveixen d’aliment per a futures plantes. És el color de la fusta, de la natura i del recolliment. Qualitats positives: Equilibri, solidesa, fertilitat, maduresa, tranquil•litat, reinici i recolliment.

Taronja

És el color de l’energia vital pura. Simbolitza les ganes d’entregar-se a la vida, és càlid, estimulant i exerceix radiacions positives sobre gairebé tot el món. És el color de la confiança en un mateix, de la voluntat que supera els entrebancs de la vida. Obre horitzons insospitats i és un color desafiant que posseeix una immensa energia. Qualitats positives: alegria, vida, energia, felicitat, calor, força, orgull, vivacitat, bon humor.

Groc

És el color del sol, la major font de la vida. Fa fora el mal humor, estimula la creativitat i capacitat mental. Facilita els contactes a la vida pública i sol agradar a la gent oberta i activa. Transmet alegria i simpatia. Actua sobre el plexe solar (tercer xacra) i les seves vibracions representen solucions. Qualitats positives: saviesa, intel•ligència, agilitat mental, facultat intel•lectual, satisfacció, creativitat, lucidesa i amor a la llibertat.

Gris

Representa el terme mig entre dos extrems (blanc i negre). En sentit positiu indica maduresa i saviesa. En sentit negatiu representa senilitat. S’associa amb els diners i la plata, ja que no és ni blanc ni negre, ni bo ni dolent, sols és el que representa per a nosaltres. És el color de la maduresa, la neutralitat i la capacitat d’adaptació. Qualitats positives: neutralitat absoluta, discreció, equilibri.

Verd

Simbolitza l’abundància de la natura, irradia calma. És el color de les plantes i prats. El color verd es troba a meitat de camí dels colors càlids com el vermell o groc i els freds coms el blau o violeta. És el símbol de la vida eterna i l’esperança. Quan contemplem els prats verds i la natura en general, ens envaeix una calma relaxant i tranquil•litzadora. Qualitats positives: serenor, curació, renovació, joventut eterna, estabilitat, alegria, tranquil•litat, creixement, primavera, abundància, fertilitat, benestar, riquesa, vida, natura, descans.

Púrpura

El color púrpura es sinònim de dignitat imperial, real o cardenalícia. Aquest color emana idealisme, dignitat, poder i saviesa. Representa una combinació equilibrada de dos extrems. Ens transporta a experiències místiques límits i ens proporciona força espiritual. Qualitats positives: experiències místiques límits, força espiritual, consciència universal, confiança en Deu, prestigi social.

Vermell

Color del planeta Mart. Simbolitza l’energia purament física i sensorial. També simbolitza l’amor. És el color de l’alegria de la vida, de la força vital, i una font estimulant d’energies que poden ser tant constructives com destructives. El vermell activa en totes direccions. És el símbol de la poderosa força de voluntat. Qualitats positives: calor, força, sexualitat, valor, amor, salut, vitalitat, passió, excitació, inspiració, dinamisme, estímul, entusiasme, naixement, procreació i triomf.

Rosa

Al igual que el vermell, simbolitza l’amor però amb un matís més diferenciat i refinat. És el color del cor, rodejat de verd, el color de l’harmonia total i de la força. Simbolitza la capacitat d’entrega, suavitat i dolçor. És el color del centre cordial, de l’expressió sense límit de l’amor i l’entrega, la sensualitat feta amor universal, la vivència de la part femenina. Qualitats positives: sensualitat refinada, sensibilitat de l’ànima, sentiment de felicitat, devoció, amor platònic, emotivitat, somnis.

Violeta

Barreja dels colors vermell i blau, dues forces oposades que es troben en harmonia. Per al desenvolupament de la persona, suposa la capacitat de projectar la seva voluntat de superació del món material en el món de les energies esotèriques. Color de la inspiració i misticisme. Color de la maduresa, de la unió de contraris i de la comunió de l’esperit i matèria. Excel•lent per a la meditació. Ens fa sortir de nosaltres mateixos, reconèixer la nostra imperfecció i acceptar-les com a amor pur. Te l’energia del coneixement. Qualitats positives: inspiració, encantament, misticisme, experiències límit, meditació, il•luminació.

Blanc

Reflexa totes les vibracions. És símbol de gràcia, puresa, innocència i excelsitud. És l’expressió d’una forta vibració amorosa, és la unicitat amb nosaltres mateixos, el total despreniment dels nostres temors i del nostre afany de poder egoista. Entrega al govern d’una força superior, subordinació a les lleis d’una energia vital universal. Qualitats positives: puresa, innocència, virginitat, llum, pau, humilitat, espiritualitat, sinceritat, amor a la veritat, integritat i senzillesa.

Negre

Simbolitza la fase inicial de creixement. El color de la receptivitat absoluta. Els colors rodejats pel negre, tenen més força lluminosa. El negre no rivalitza amb els demés colors, sinó que els destaca i recalca. Qui es rodeja del color negre, necessita energia de força, potser per què el se fluix energètic està obstruït. Qualitats positives: dignitat i prestigi, invencibilitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Free counter and web stats Catapings.cat