dimarts, 4 de maig del 2010

FRAGÀNCIES I ESPELMES

FRAGÀNCIES I ESPELMES

Els rituals amb espelmes funcionen be amb substàncies aromàtiques com ara els olis aromàtics, olis essencials, encens i flors. Tot seguit descriurem alguns dels més emprats i detallarem alguna recepta.

Olis aromàtics
Els olis aromàtics estan molt lligats als rituals amb espelmes. Son essències molt concentrades ii conserven tot l’aroma dels seus components, els quals actuen sobre els nostres sentiments, pensaments, memòria i cos. Algunes fragàncies estimulen la part del cervell on estan localitzades les dots midiàtriques, altres, estimulen o calmen passions. Les fragàncies activen els continguts conscients o inconscients de la psique. Alguns aromes tenen un efecte immediat, altres triguen una mica més en actuar. Per als rituals amb espelmes, és recomanable dedicar algun temps a la meditació. Els aromes que olorem, els colors i la llum de les espelmes que percebem, triguen en penetrar en el nostre subconscient. Més endavant, quan us descrigui alguns rituals, descriurem detingudament les meditacions amb espelmes.
La manera més senzilla per fabricar olis aromàtics i olis essencials és l’extracció. Per fer-ho, omplirem un flascó amb les fulles i/o pètals que vulguem utilitzar. Si poden ser fulles i pètals frescos millor, sinó també es poden fer servir fulles i flors seques. Un cop tinguem les fulles i/o pètals al flascó, el cobrirem d’un bon oli (oliva, gira-sol, ametlla...) i tancarem be el flascó. El posarem en un lloc càlid sense que li toqui la llum del sol directa. Durant els tres primers dies, agitarem be el flascó periòdicament. Passats els tres dies, col•locarem l’oli i repetirem el procés fins que l’oli tingui el to aromàtic que desitgem. Filtrarem l’oli amb un paper o amb tela i ho avocarem en una botella opaca, tancant-la be. Els olis aromàtics també els podem barrejar entre sí per obtenir la fragància desitjada.

Olis aromàtics per a diferents utilitats:

1. Pachulí, àmbar gris, almesc i olíban a parts iguals.
2. Berbena, potentil•la i julivert.
3. Olíban, mirra y benjuí.
4. Clavell, olíban i fusta de sàndal.

Protecció: romaní, gerani de fulles perfumades i xiprer: olíban, ginebrer, artemisa, ruda, fruita del serval, hipèric o herbes de San Juan, mirra.

Creativitat: berbena y romaní.

Estimulació de d’intel•lecte: gerani.

Curació: eufràsia (visió), camamilla, menta verda (pulmons), eucaliptus (refredat), clavell, lavanda, loto, fusta de sàndal, mirra, romaní.

Esperança per a persones malaltes, abatudes i soles: oli de sèsam amb camamilla.

Amor: clau d’espècia, cilantro (ideal per espelmes), violetes, ilang-ilang (irresistible per l’altre sexe), nard, vainilla (per les dones), gingebre, gerani, gessamí.

Meditació: nou moscada, encens, xiprer.

Valor: romaní.

Sexualitat: sàlvia moscatell, pachulí.

Allunyament de desgràcies: gerani, de fulles perfumades.

Estimulant: romaní, pebre negra.

Sort: (èxit, ascens, millora de la situació financera), menta, hisop i flor del pomer, llorer (per espelmes verdes).

Pau, harmonia, tranquil•litat: narcís, jacint, benjuí.

Purificacions: potentil•la, mirra.

Alguns dels olis descrits són una barreja de varis aromes i olis als que se’ls hi ha afegit un aroma o herba. Vosaltres podeu experimentar per esbrinar quines són les barreges que més us agraden o quines us resulten més eficaces. No cal que us limiteu a les herbes d’un sol grup, totes es poden emprar per a finalitats diverses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Free counter and web stats Catapings.cat