dimecres, 21 d’abril del 2010

RITUALS AMB ESPELMES

RITUALS AMB ESPELMES (1)

Cal destacar quatre aspectes importants referent a las espelmes emprades per als rituals: el tipus d’espelmes, la seva funció en el ritual, el seu color i la consagració o unció de l’espelma.

Espelmes d’Altar

Farem servir dues espelmes blanques col•locades als extrems del fons de l’altar. Tenen una funció pràctica i una altre simbòlica. La pràctica, es que ens serveixen per il•luminar el lloc de treball, per això són les primeres d’encendre’s i les darreres en apagar-se. A l apart simbòlica, l’encesa i apagada ens indiquen el començament i finalització del ritual. Delimita els extrems de l’altar i el seu color blanc simbolitza la puresa, neteja, senzillesa i indiquen que el ritual te lloc en un ambient de puresa. Les espelmes d’altar estableixen la connexió entre el pla espiritual i l’objectiu del ritual.

Espelmes d’Ofrena

Són les més importants del ritual, per això les posarem al centre de l’altar. El color dependrà del que vulguem assolir amb el ritual, per tant, el color escollit te una importància fonamental.

Espelmes Astrològiques

Representen a la persona o persones per a les que es realitza el ritual. Escollirem el color segons la data de naixement o signe del zodíac de la persona a qui va dirigida el ritual. Si no sabem la data de naixement o signe del zodíac, farem servir una esperma de color taronja o blanc. El blanc és ideal per simbolitzar un aspecte desconegut. El color taronja, és l’assignat a Mercuri, missatger dels deus. A través seu s’allibera l’energia mercúrica, mediadora i transmet a qualsevol destinatari tots els missatges que li són confiats.

Les Espelmes de la Setmana

Són opcionals als rituals. El color dependrà del dia de la setmana en que fem el ritual. Es col•locaran a la meitat esquerra o dreta de l’altar segons el tipus de ritual que realitzem. A més de guarnir l’altar, potencien el ritual.

La Naturalesa De Les Espelmes

La llargada de l’espelma no es massa important. El més important és que cremi mentre dura el ritual. Tot i que no s’ha de regatejar amb el material que comprem, tampoc cal fer servir espelmes noves a cada ritual (excepte en els rituals d’ofrena, que com carreguen amb les vibracions d’un objecte de manera molt forta, fer-les servir repetidament i per a aobjectius diferents, podrien debilitar l’efecte). Les espelmes d’altar, les de la setmana i les astrològiques sí que es poden fer servir en repetides ocasions.

Unció o Consagració De Les Espelmes

Un punt important és que la persona que realitza el ritual ha de consagrar o untar les espelmes amb les seves pròpies mans. Es poden fer servir olis aromàtics relacionats amb el color de l’espelma o olis essencials incolors, ideals per a tots els colors. Si no trobem l’oli del color de l’espelma, podem fer servir oli d’oliva, que serveix per a tots els usos. A l’untar les espelmes hem de distingir entre el pol nord (ble), pol sud (base) i el centre. S’ha d’untar partint del centre cap el nord (mai en sentit contrari, des del nord cap el centre) i després des del centre cap al sud (mai des del sud cap al centre). Cada meitat s’unta el mateix número de vegades, a poder ser un nombre senar de cops, ja que la dinàmica dels nombres senars és més potent que la dels nombres parells. Durant la unció hem de concentrar-nos completament en el tema específic per el que realitzem el ritual. Hem d’imaginar clarament que la nostra petició ja està complida, d’aquesta manera projectem els nostre pensaments inconscientment a l’èter, on s’activen i dinamitzen mútuament altres visions semblants.
A més, la unció te la missió d’establir un vincle psíquic entre l’espelma i la nostra pròpia persona a través del tacte suau. A través de les nostres mans, les nostres vibracions es transmeten a l’espelma. Aquesta, un cop carregada es converteix en una projecció dels nostres pensaments i ens ajuden a generar vibracions adients amb la concentració adient. Així, l’espelma “percep” la tasca que pretenem desenvolupar en conjunció amb elles. L’oli compleix la funció de donar-nos a nosaltres i a l’espelma una força suplementària, carregant encara més el punt d’enfocament que no és altre que l’espelma.
Degut a aquesta concentració de pensaments durant la consagració, aquesta espelma ja no servirà per a altres objectius. Per això, untarem sols les espelmes d’ofrena, les quals podem fondre un cop acabat el ritual per a fabricar espelmes noves.


Us deixo unes taules amb la relació dels colors amb els planetes i dies de la setmana i amb els signes del zodíac:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Free counter and web stats Catapings.cat