dijous, 1 d’abril del 2010

FEU-VOS CÀRREC DEL DIA (II)

Un passeig per la felicitat

Si podeu sortir a pendre l'aire durant la pausa per dinar, fer servir aquest ritual per harmonitzar amb el vostre cos, ment i esperit i recordar-vos que s'han veure les coses sense perdre la perspectiva.


NECESSITAREU:
  • Un lloc per passejar (un parc, un jardí o algún espai verd i obert).
  • Un paquet de nous sense sal (o de panses si teniu alèrgia a les nous).

Imagineu que entreu en un altre món deixant enrera el vostre món quotidià. Cada nou o pansa representa un pensament negatiu, preocupació o ansietat. Mentre aneu caminant, tireu-les d'una en una, anomenant el pensament dient "em desfaig de tu". Aviat apareixeran ocells que se les menjaran (per això les nous han de ser sense sal), de manera que imagineu que tota la vostra negativitat es transforma en un plaer alat. Guardeu les coses petites que trobeu en el vostre passeig i doneu-lis un sentit. Una ploma, per exemple, pot simbolitzar la lleugeresa del cor; una margarida, frescura i innocència; una gla pot representar la força. Al final de la vostra passejada, us trobareu en una disposició d'ànim molt diferent a la que us trobaveu al començament.

El cim del món

Un altre ritual per practicar a l'aire lliure a l'hora de dinar amb la finalitat de restablir i equilibar el vostre esperit.

NECESSITAREU:

  • La vostra persona i un lloc on asseure's

Si és possible, asseieu-vos mirant al sud (que normalment és la dirrecció del sol), però no us preocupeu massa per aquest fet. Asseieu-vos tranquil·lament i deixeu que la vostra respiració s'enlenteixi i es calmi. Preneu conciència d'on us trobeu, sentint el sol sobre la vostra pell, la brisa bellugant els vostres cabells i els vostres peus ferms sentats a terra. Imagineu que sou vosaltres el centre equilibrat d'una gran brúixola. Darrera vostre hi ha el nord, lloc de saviesa. Percebeu a la vostra esquena la freda força de les muntanyes recolzant-vos, el poder imparable dels glaciars. A la vostra esquerra hi ha l'est, la direcció de l'inspiració. Penseu en els vents frescos i en grans extensions de cel que s'eleven i estimulen alliberant de pensaments la vostra ment. Al davant vostre, s'hi troba l'ardent sud, lloc de transformació i renovació. Sentiu l'escalfor i deixeu que el color vibrant i la passió del sud despertin la vostra emoció i entusiame, encenent així la vostra energia. A la vostra dreta hi ha l'oest, assentament de la pau. Imagineu un càlid vent de l'oest bufant per sobre de l'oceà a la posta de sol, reconfortant-vos i proporcionant-vos descans. Passeu tant temps com considereu necessari a cada punt cardinal. Torneu al centre i torneu a la vostra feina renovats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Free counter and web stats Catapings.cat