dijous, 1 d’abril del 2010

FEU-VOS CÀRREC DEL DIA (I)

No estaria be que puguéssiu començar el dia amb vigor i amb un propòsit, recarregar la vostra energia al llarg de la jornada i alliberar-se per complet del vostre estrès al final del dia? Els rituals propocionen una estructura i un ritme que us ajudaran a canalitzar la vostra energia, de manera que pugueu treure el màxim partit al vostre treball i encara us quedi energia quan arribi el moment de descansar o de divertir-se. Comenceu el nou dia concentrant-vos i connectant-vos de forma que comenceu amb calma, controlant la situació. Proveu a realitzar aquests rituals que poden ajudar-vos a que les coses us sortin vosaltres desitgeu.

Prioritats

Proveu a realitzar aquest ritual abans de començar a treballar, per connectar-vos amb el dia que teniu davant.

NECESSITAREU:
  • Encens
  • Un full de paper
  • Una ploma amb tinta daurada
  • Una cinta vermella

Enceneu l'encens. Mentre aspireu el seu aroma, penseu en el que realment voleu obtenir del dia, en el que espereu haver aconseguit quan aquest s'acabi. Incloeu-hi tasques pràctiques com ara "vull acabar aquest informe", i objectius més personals del tipus "vull acabar el dia sentint-me calmat i relaxat". Escriviu el que és més important per vosaltres, després lo següent en importància, i així succesivament fins que hàgiu confeccionat una llista de les vostres prioritats pel dia. (Per què tinta daurada? Per què les vostres prioritats són importants). Doblegueu el paper, enrolleu-lo i lligueu la cinta vermella al seu voltant i passeu-ho pel fum de l'encens, que és una antiga manera de beneïr les coses i segellar promeses. Porteu la llista a sobre. El simple fet de saber que la teniu, és sovint suficient per mantenir l'estat d'ànim desitjat, però si sentiu que comença a minvar, desenrotlleu la llista i recordeu les vostres prioritats. Després torneu a lligar-la.

El vostre lloc sota el sol

NECESSITAREU:

  • Una finestrs on hi entri el sol o un jardí.
  • Un got de suc de taronja o aranja.
  • Una campana

Per fer aquest ritual escolliu un matí asolellat abans d'anar a treballar. Feu sonar la campana per sobre el vostre cap per disipar la somnolència que pugui persistir i posar en alerta el vostre inconscient. A mida que s'esvaeixien les vibracions de la campana, preneu consciència dels raigs de sol sobre la vostra pell i el fulgor de la llum. Agafeu el got i sostingueu-lo en alt cap a la llum. Intenteu visualitzar com el sol ha escalfat i fet madurar la fruita. Observeu la llampada al suc i imagineu que aquest s'omple amb l'energia del sol. Beveu la meitat del suc. Imagineu que aquest es va omplint com un liquid clar i daurat mentre mediteu sobre el poder, inimaginable energia del sol, font de tota vida. Intenteu sentir com aquesta força i poder es converteixen en part de vosaltres mateixos. Acabeu el suc i imagineu que esteu bevent la pura llum del sol. Emporteu-vos un got de suc a la feina per rememorar "el vostre" moment sota el sol.

Aliment espiritual

Si sentiu que esteu als núvols o que no podeu concentrar-vos, mengeu una patata cuita al forn calenta, per tal que us ajudi a tocar de peus a terra. Si, al contrari, sentiu que esteu volant baix i necessiteu animar-vos la resta de la tarda, proveu a menjar aliments "vius" (sucs frescos, mongetes o llavors). Si necessiteu energia per protegir-vos o posar decididament els punt sobre les is, preneu bitxo per pujar la temperatura del vostre humor. I no oblideu pendre una cullerada de mel quan necessiteu parlar amb algú de manera dolça.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Free counter and web stats Catapings.cat