dilluns, 15 de febrer del 2010

CANVIANT L'AMBIENT (IV)

EL REBEDOR

El rebedor és el primer lloc que veiem quan arribem a casa. Fem d'ell un lloc acollidor.

  • Els miralls augmenten la sensació de lluminositat i espai.
  • Les flores resulten gratificants per l'esperit en traspasar la porta d'entrada.
  • Un armari o mampara servirà per amagar els abrics de la perxa.
  • Colors suaus i lluminosos proporcionen un contrast amb el món exterior.
  • Imatges i objetces elegits a propòsit estableixen a casa nostra l'ambient que volem i seran com el preàmbul de l'ambient que segueix a continuació.

El següent ritual convertirà el nostre rebedor en el lloc on podem deixar enrera el món exterior per internar-nos en l'esperit de casa nostra. Suposant que a casa nostra no hi hagi rebedor, podem crear un petit espai d'entrada dedicat a suggerir aquesta sensació tan agradable que s'experimenta en arribar "a casa".

NECESSITAREU:

  • Una copa de vi blanc o d'aigua mineral.
  • Una espelma blanca.
  • Un ram de flors blanques.
  • Una estatueta o fotografia que representi "l'esperit guardià" de casa nostra.

El primer que hem de fer és trobar l'objecte que pugui representar l'esperit guardià de casa nostra. Escollim alguna cosa que representi en nosaltres un sentiment càlid o que ens faci somriure. Quasevol objecte ha de servir sempre i quan tingui personalitat i ens "digui alguna cosa": una ceràmica, un gravat de fusta, una figureta representant un gnom, una fada, un deu o deesa, un drac, la mare terra, un unicorn, una màscara africana, un animal totèmic, etc. Podem penjar-lo a la paret, posar-lo en una prestatgeria o vitrina o penjar-lo al sostre, però l'hem de posar en un lloc on el poguem veure així que atravesem la porta d'entrada.

Poseu al seu lloc l'objecte que hagueu escollit. Poseu a prop les flors i enceneu l'espelma. Ompliu la copa de vi o aigua. Ja està tot a punt per "investir" al nostre guardià per la comesa que ha de cumplir. Alceu la copa i brindeu per la salut del vostre "esperit guardià" amb aquestes paraules: "Per la meva llar. Que l'amor, la pau i el goig resideixn en aqeust lloc". Bebeu un glop de la copa, escampeu unes gotes sobre el vostre "esperit guardià" i unes quantes més al llindar de casa vostra.

Disfruteu durant uns instants de l'ambient creat per la llum de l'espelma, absorbint el tranquil resplandor de la flama, de la bellesa de les flors i la presència del guardià. Intenteu sentir el caliu de la vostra llar, el fet d'estar a "casa vostra".

Cada dia, en entrar a casa, saludeu al vostre "esperit guardià" i permeteu que aquest us doni la benvinguda a casa. Si ho desitgeu, poseu un bol o plat davant el guardià per deixar-hi les claus o moneder. Quan hi deixeu les claus, imagineu-vos que amb elles us despreneu de totes les preocupacions del dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Free counter and web stats Catapings.cat