dilluns, 22 de febrer del 2010

CANVIANT L'AMBIENT (VI)

CUINES

Encara avui la cuina seguiex essent amb freqüència el cor de la casa. Antiguament la llar de foc amb la seva caldera constituien el centre vital al voltant del qual es reunia tota la família i al voltant del qual girava al resta de la vida. Una llar de foc ben encesa i en perol ben ple significava no tant sols abric i aliment, sinó que eren també una promesa de confort i satisfacció, d'un descans després d'encarar la inclemència dels perills, el persistent fred i la fam. La llar de foc de la cuina era el lloc on un es podia relaxar, assaciar la fam i sentir-se segur i satisfet.

Dediquem la nostra cuina com a lloc d'invocació d'aquests antics principis de confort, abundància i alimentació per a mantenir confortats i alimentats el nostre cor, el nostre esperit i el nostre cos.
Quin és per vosaltres el símbol d'una cuina veritablement abundant? Probablement sigui alguna cosa diferent per a cada persona: cassoles de coure, una cistella o fruiter ple de fruita, una lleixa plena d'herbes aromátiques.

Reuniu totes aquelles coses que us transmetin un generós sentit de l'abundància junt amb alguns bols de ceràmica o cistelles on guardar aquestes coses. Us suggereixo també reservar un lloc per a una safata o fruiter ple de fruites de colors brillants: taronges, pomes vermelles, nectarines, etc. i algunes herbes aromàtiques fresques en un test o jardinera al costat de la finestra.

NECESITAREU:

  • Els estris de cuina
  • Tres espelmes de color taronja
  • Un escuradent, agulla o alguna cosa semblant.

Asseieu-vos relaxadament i centreu la vostra atenció en atraure a la vostra cuina el caliu i l'abundància que poguin nodrir tant el vostre cos com el vostre esperit. En cada una de les tres espelmes graveu una de les següents runes:


JERA: runa per la bona collita



ODAL: runa per la llar



INGUZ: runa pel foc



Enceneu les espelmes i imagineu que us trobeu en aquella època del passat quan la font d'il·luminació la constituien unes torxes parpadejant penjades a la paret. Pot ser que a l'exterior hi regnés la foscor, els perills i lo desconegut, però aquí dins, en aquest cercle de llum, hi ha caliu i abundància: mejar per a tots i la promesa de satisfacció.

Intenteu visualtzar una càlida llum que va en augment omplint el lloc i allunyat de la foscor. Visualitzeu com aquesta llum expulsa el fred i la fam omplint-ho tot de caliu i d'una sensació de satisfacció. Demaneu a l'esperit de la llar de la cuina que romani en aquest lloc per alimentar-lo i nodrir-lo. Permeteu que aquesta llum penetri en el vostre cor mentre experimenta una sensació creixent de caliu i satisfacció. Deixeu que la llum beneixi la vostra cuina i tot el que hi ha dins.

Ordeneu els vostres nous estris de cuina. En preparar el primer àpat després de realitzar aquest ritual, torneu a encendre les espelmes de color taronja i feu servir algunes de les herbes aromàtiques i fruita que hem anomenat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Free counter and web stats Catapings.cat