divendres, 5 de febrer del 2010

ELS COSSOS NO MATERIALS

A través dels xacres, els nadis d'un cos energètic estan units amb els nadis del cos energètic veí. Els canals energètics més importants són sushumna, ida y píngala.

En el sistema energètic de l'ésser els xacres serveixen d'estacions receptores, transformadores i distribuidores de les diferents freqüències del prana. Absorbeixen, directament o a través dels nadis, les energies vitals dels cossos energètics no materiales de l'home, del seu entorn, del cosmos i de les fonts que són el fonament de qualsevol manifestació, la transformen en les freqüències que necessiten les diferents àrees del cos físic o dels cossos inmaterials per a la seva conservació i desenvolupament, i la transmeten a través dels canals energètics. A més, irradien energies a l'entorn. Mitjançant aquest sistema energètic, l'home efectua un intercanvi amb les forces que actuen en els diferents plans de l'ésser en el seu entorn, a l'univers i a la base de la creació.


Els quatre cossos energètics són: el cos etèric, el cos emocional, el cos mental i el cos espiritual.


El cos etèric

El cos etèric té aproximadament la mateixa extensió i forma que el cos físic. És el portador de les forces modeladores del cos físic, així com de l'energia vital creadora i de totes les sensacions físiques.

Es forma de nou en cada reencarnació i torna a dissoldre's en el plaç de tres a quatre dies després de la seva mort física. Els cossos astral, mental i espiritual segueixen existint després de la mort i en cada nova reeencarnació s'uneixen altre cop al recén format.


El cos etèric atreu energies vitals del sol a través del xacra del plexe solar (tercer xacra) i energies vitals de la terra a través de xacra basal (primer chacra). Les acumula i les condueix al cos físic a través dels xacres i dels nadis. Les dues formes d'energia s'encarreguen de mantenir un equilibri viu a les cèl·lules corporals.

Quan el cos està ple d'energia, l'energia sobrant s'irradia cap a fora a través dels xacres i dels porus en filaments rectes d'uns 5 cms i constitueix l'aura etèrica. Aquests filaments es disponen al voltant del cos formant un mantell protector impedint que penetrin en el cos gèrmens patògens i contaminants.
Degut a aquesta estreta relació entre l'estat del cos físic i la radiació energètica del cos etèric, a vegades es parla d'un aura de salut, ja que abans de manifestar-se en el cos, les malalties es manifiesten a l'aura etèrica, podent ser detectades i tractades en aquest pla gràcies a la fotografia Kirlian que aconsegueix fer visible aquesta radiació energètica pròpia de cada ésser viu. Amb la fotografia Kirlian s'han fet diagnòstics molt precisos i s'han detectat malalties quan aquestes estaven en fase latent.

El cos etèric, i amb ell el cos físic, reaccionen de forma particularment intensa als impulsos que procedeixen de la ment. Per això, sempre es posa èmfasi en que el pensament positiu és molt beneficiós per a la salut.

El cos etèric fa d'intermediari entre els cossos energètics superiors i el cos físic, transmetent al cos emocional i mental les informacions que recollim a través dels sentits corporals i al mateix temps, transmeten energies i informacions des dels cossos superiors al cos físic. Si el cos etèric es troba debilitat, la informació i energia s'obstaculitza. A les hores podem practicar algun exercici per a dissoldre l'obstacle.

Les plantes, àrbres i flors també poseeixen una radiació energètica semblant a l'aura etèrica de l'ésser humà. Així és que podem utilitzar la seva radiació per a proporcionar energia a la nostra aura. Podem arrepenjar la nostra esquena contra un àrbre que ens atregui deixant que la força harmonitzadora i energètica es transmeti al nostre interior.


També podem estirar-nos en un prat o camp ple de flors i aromes i deixar que ens envoltin, o també podem tenir-les en un gerro a casa nostre, a prop nostre per tal que ens transmetin la seva energia activadora i harmonitzadora. Les plantes reaccionen al nostre amor i agraïment augmentant encara més la seva força d'irradiació, dons una de les seves misions és la d'ajudar d'aquesta forma a les persones.



El cos emocional


El cos emocional (també anomenat cos astral), és el portador dels nostres sentiments, emocions i qualitats del nostre caràcter i ocupa més o menys el mateix espai que el cos físic. Quan més desenvolupada està una persona en la definició dels seus sentiments, simpatia i qualitats, més clar i transparent es manifestarà el seu cos emocional.

L'aura del cos emocional té forma ovalada. Les emocions s'irradien en la seva aura corresponent a través del cos emocional, a través dels xacres i en menor mesura a través dels porus. Té un joc de colors irisats que canvien constantment segons les nostres emocions.

El cos emocional és el cos dels cossos no materials que marca amb més força la visió del món. S'hi troben totes les nostres emocions no alliberades, les angoixes, agressions, la sensació de solitud, rebuig, autoconfiança, etc. Aquí és on es realitza el principi de l'atracció mútua. Les freqüències energètiques que emitim atreuen vibracions iguals i s'uneixen a elles.


El pensament conscient i els objetius mentals del cos mental, tenen poca influència sobre el cos emocional, que segueix les seves pròpies lleis. El cos mental pot dirigir el comportament cap a l'exterior, però no suprimir les estructures emocionals inconscients.


Una persona pot aspirar conscientment a l'amor o èxit, i inconscientment irradiar freqüències energètiques contradictòries de gelos i manca d'autoconfiança que l'impedeixin assol·lir el seu objetiu conscient. Les estructures emocionals segueixen existint a través de les diferents encarnacions sempre que no s'alliberin, ja que el cos emocional perdura després de la mort física i s'uneix a la reencarnació amb el nou cos físic. Les experiències no alliberades determinen les circumstàncies de la nova vida. Un cap hàgim comprès veritablement aquestes relacions, hem de deixar de considerar-nos víctimes i de culpabilitzar a terceres persones de les nostres debilitats i misèries. Acceptant els nostres propis errors significarà per a nosaltres una gran alliberació, ja que entendrem que el nostre destí està a les nostres pròpies mans i podrem començar a canviar la nostra vida canviant nosaltres mateixos.

La majoria d'aquests nusos emocionals es troben en el tercer xacra (plexe solar). Si volem percebre aquestes estructures a través de l'enteniment, hem de manifestar-nos a través de la visió intuïtiva del sisè xacra (tercer ull). Però tot i així, no serà una alliberació total. La dissolució de les estructures emocionals sols són possibles a través del cos espiritual, que manifesta la saviesa, l'amor i la benedicció del nostre jo superior, permetent al mateix temps conèixer les relacions interiors partint de la visió universal i holística d'aquest jo. Aquest vincle el podem establir a través del xacra del cor (quart xacra) i del xacra corona (setè xacra).


Per a la teràpia dels xacres és de vital importància tenir una actitud interior en la que afirmem totes les experiències i continguts del cos emocional i en la que contemplem les imatges i sensacions que apareixen espontàneament, sense rebutjar o jutjar res d'això, ja que d'aquesta manera el nostre jo superior pot assumir el comandament i imbuir en tot el nostre ésser les energies espirituals del nostre cos energètic suprem.

Quan les vibracions del nostre cos espiritual s'uneixen amb les del cos emocional i hi penetren, aquest comença a vibrar més ràpidament i comença a expulsar les energies negatives. Amb això perdem el record emocional d'aquestes experiències i podem perdonar-nos a nosaltres mateixos i als demés.

A mida que augmenta la dissolució de les estructures estancades, el cos emocional comença a irradiar profunds sentiments d'amor i alegria incondicional. L'aura emocional llueix amb els colors més clars, intensos i transparents, i els missatges que emet a l'entorn atreuen la felicitat i l'amor. Una capacitat per atreure tot lo desitjat és la conseqüència natural d'un cos emocional plenament integrat que vibra amb les freqüències màximes que li són possibles.


El cos mental


Els pensaments i idees i els coneixements racionals i intuïtius, són portats pel cos mental. La seva aura és ovalada i la seva irradiació és d'uns metres.

Igual que en el cos emocional, el cos mental també posseix una octava major i una octava menor. Les freqüències menors es manifesten en el pensament lineal de l'enteniment racional on la majoria de les persones cerquen la veritat. Aquesta activitat racional es basa en les percepcions del pla físic.

A vegades, degut a la influència del cos emocional i de les seves estructures emocionals no alliberades, les informacions es distorsionen i el pensament es tenyeix. Surgeixen esquemes mentals recurrents a través dels quals jutgem els aconteixements del nostre món. Això significa que l'enteniment racional no és ni de bon tros imparcial i objectiu. Els pensaments que surgeixen en el cos mental per aquesta via giren al voltant del benestar i interessos personals. L'autèntica funció del cos mental consisteix en recollir les veritats universals que arriben al cos emocional i integrar-les amb l'enteniment racional, que les transfereix a les situacions concretes i arriba a una solució del problema d'acord amb les lleis universals.

Els coneixements que ens arriben del pla espiritual del nostre ésser es manifesten en formes d'intuïcions sobtades, a vegades en forma d'imatges, a vegades en forma de sons, etc. Aquests ens permeten mirar l'interior de la naturalesa de les coses i tenen una estructura hologràfica. L'accés a la octava superior del cos mental el trobarem a la unió del xacra frontal (sisè xacra) amb el xacra corona (setè xacra). Si el cos mental està plenament desenvolupat, es converteix en el mirall del cos espiritual, i l'home realitza a la seva vida la saviesa i el coneixement integral del jo superior.

El cos espiritual

El cos espiritual (o cos causal) és el que posseix una major freqüència de tots els cossos energètics. A les persones que encara no han desenvolupat el pla espiritual, s'extén junt amb la seva aura tant sols un metre al voltant del seu cos físic, però en persones totalment desertes en el pla espiritual, la seva aura pot irradiar-se fins a varis quilòmetres de distància. Si hem tingut la oportunitat d'estar a prop d'un mestre espiritual, haurem observat com canvia l'atmosfera a mida que ens allunyem d'ell, dons la llum, plenitud i amor que sentiem en estar a prop seu, perd intensitat a mida que en allunyem i sortim de la seva aura. Del cos espiritual flueix l'energia més radiant cap el cos emocional i el cos etèric, augmentant les vibracions d'aquests, de manera que en el seu àmbit d'acció corresponent podem trobar la seva màxima forma d'expressió. La força amb la que podem percebre, absorbir i aprofitar aquesta energia, dependrà del desenvolupament dels nostres xacres.

A través del cos espiritual experimentem la unitat interior amb tota la vida. Ens uneix amb l'ésser pur i diví, amb la raó original de la que han surgit i surgeixen totes les manifestacions en la creació. Des d'aquest pla tenim un accés interior a tot el que existeix en la creació.

El cos espiritual és aquesta part divina que hi ha en nosaltres, que és inmortal i que perdura a tota la evolució, mentre que els demés cossos no materials es dissolen paulatinament a mida que l'home es va desenvolupant a través dels nivells de conciència que exigeix una existència en el pla terrenal, en el pla astral i en el pla mental.

Sols a través del cos espiritual és possible conèixer la font i el destí de la nostra existència i compendre l'autèntic sentit de la nostra vida. Quan ens obrim a les seves vibracions la nostra vida cobra una qualitat completament nova. En totes les nostres accions som portats pel nostre jo superior, i la nostra vida manifesta la saviesa, la força, la benedicció i l'amor universal, que representen les qualitats naturals de l'aspecte suprem del nostre jo.

Font: El gran libro de los chacras

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Free counter and web stats Catapings.cat