diumenge, 7 de febrer del 2010

LLOCS MÀGICS

ALTARS

Si desitgem una vida on la màgia hi tingui cabuda, una manera de propiciar-ho es establint un altar. L'altar és un dels millors i més senzills instruments que conec per a practicar rituals que puguin fer-nos viure d'una manera màgica, d'aquí vé que el seu ús hagi estat tant extens al llarg de la història en gairebé totes les cultures.
Els altars proporcionen un punt on concentrar la nostra atenció i donar forma a lo que no té forma, ja n'hi podem dir esperit diví o a les nostres pròpies necessitats i desitjos.
El simple fet de fer un altar pot resultar una experiència superior. En el fons de la nostra ànima humana existeix sempre el desig de crear, com un cant visible a la vida i a l'esperit, llocs màgics per a les coses boniques i les celebracions.
Fins i tot l'altar més petitó en un racó de la prestatgeria pot tenir un profund efecte entre nosaltres, ja que serveix per:


  • Recordar las coses bones de la vida.
  • Fer-nos recordar qui som i què volem ser.
  • Expresar els nostres desitjos i anhels.
  • Enfortir la nostra determinació i la nostra motivació.
  • Reavivar el poder de la nostra voluntat quan aquesta flaqueja.

No seria bonic tenir un espai, per petit que sigui, dedicat exclusivament a allò que considerem important? No us agradaria disposar d'un lloc on trobar, sempre que ho necessiteu, un bàlsam de tranquil·litat i inspiració per l'ànima i una connexió espiritual? Dons un altar consisteix precisament en això.

En establir un altar (o dos o tres), estem construint un lloc on poder enfocar la nostra atenció i enfortir determinats aspectes, des dels més elevats i espirituals fins als més comuns, de la vostra vida i de vosaltres mateixos.

A l'introduïr un altar a la nostra vida, ens estem construint un lloc on podem fer una pausa per valorar, celebrar i recordar. Però fonamentalment els altars ens ajuden a posar l'atenció en alguna cosa en concret. Erigir un altar a alguna cosa o a algú constitueix un senyal per al nostre inconscient de que ens ho estem prenent molt seriosament.

TENIU UN OBJECTIU A LA VIDA?

Desitgeu escriure una novel·la? Començar un negoci? Desenvolupar una carrera? Viatjar a llocs exòtics? Viure la vida que sempre heu somiat? Dediqueu un altar i temps a aquest desig. Enceneu espelmes i encens i poseu-hi flors i molt aviat el vostre subcoscient començarà a prendre's seriosamentels vostres objetius.

DESITGEU CANVIAR ALGUNA COSA?

Si esteu desitjant transformar alguna cosa relacionada amb la vostra persona o amb les vostres circumstàncies, dons disposar d'un altar amb coses que simbolitzin aquest canvi us ajudarà a posar-hi la vostra atenció i a enfortir la vostra determinació per propiciar aquest canvi.

DESITGEU TENIR MÉS ESTIMA PER ALGUNA COSA?

Voleu dedicar més temps i concedir més valor a la vostra família, als vostres amics, a la vostra vida espiritual, a la natura? Erigiu un altar i el vostre inconscient s'encarregarà de que aviat aquest altar tingui un paper més important a la vostra vida.

DESITGEU VALORAR EN LA SEVA JUSTA MIDA ALGUNA COSA RELATIVA A LA VOSTRA PERSONA?

A la vostra masculinitat o feminitat? A la vostra creativitat? Al vostre paper de pare o mare? El vostre valor, amistat, intuïció o abertura per als demés? Erigiu un altar, poseu-hi objetes bonics que us representin a vosaltres i aviat veureu com augmenta la vostra autoestima.


VOLEU CELEBRAR ALGUNA COSA?

Hi ha alguna cosa de la vostra vida que us produeixi plaer i sobre el que desitjaríeu passar més temps pensant i gaudint? Aixeque-hi un altar i viu moments feliços al seu davant, recarregant la vostra energia espiritual.

DESITGEU TENIR MÉS D'ALGUNA COSA EN CONCRET?

Voldríeu tenir més amor, salut, beneccions, coratge, abundància, pau, consòl o energia a la vostra vida? Erigiu un altar, poseu atenció en allò que necessiteu preneu-vos-ho seriosament. No deixeu que els vostres desitjos es panseixin, es tornin informes i nebulosos, doneu-hi una forma visible en la que us hi pugueu concentrar.

Res és lo suficientement gran o petit com per què no li puguem aixecar un altar si veritablement ho desitgem. Els altars semblen tenir la capacitat de fer més significatives les coses petites i de posar al nostre abast les més grans. Res és massa comú o mundà i els millors altars son el que s'adequen a la nostra vida diària, reportant-nos moments de goig i concentració que passen a formar part de la nostra vida quotidiana.

ERIGIR UN ALTAR

Col·loqueu el vostre altar en qualsevol lloc, no cal dedicar-hi una habitació especial. Feu altars on ho considereu necessari i on la vostra intuïció us recomani. Probablement ja tingueu, com la majoria de persones, un altar "no oficial": una col·lecció de fotos de família sobre un tapet, postals i records de temps feliçs penjats en un panell, records de vacances en una prestatgeria. Al llarg d'un dia enfeinat, podeu fer una pausa per observar-los, apreciar-los ii recordar-los. Són el principi d'un altar rudimentari.

Un altar no té per què ser molt gran o molt el·laborat. Una tauleta, un senzill tamburet, la part superior d'un cofre, una lleixa o inclús una capsa de cap per avall poden servir. Pot ser tant modest o tant fastuós i ple de detalls com vulgueu vosatres.

continuarà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Free counter and web stats Catapings.cat