dimarts, 2 de febrer del 2010

EXERCICIS PER DESBLOQUEJAR XACRES

Hi ha moltes maneres de desbloquejar els xacres. Amb la musicoteràpia, la cromoteràpia, la gemoteràpia, l'aromateràpia, postures de ioga. Cada una d'elles fa servir diferents sons, colors, pedres, aromes, postures, segons els xacres que ens interessen reactivar. Per tal de poder notar una millora ràpida, aqui explicarem tres exercicis senzills que ens poden ajudar. Són eficaços i tenen un efecte beneficiós i equilibrador que notarem de seguida.


EXERCICIS


PRIMER EXERCICI

Hem d'estar estirats (o sentats amb la esquena recte, en la posició del loto). Acluquem els ulls i ens relaxem tant com puguem. Respirem tranquil.lament. Alguns terapeutes, aconsellen comptar les respiracions (de 10 a 1) intentant relaxar-nos una mica més en cada una de les respiracions. Treiem l'aire a poc a poc. Intentem contraure la zona inferior de l'adomen. Començarem per contraure el muscle de l'anus (com volent impedir la defecació), continuarem per contraure els òrgans sexuals tant com puguem i sense deixar de contraure el recte i els òrgans sexuals, contraurem la zona inferior de l'abdomen. Aguantem aquesta postura uns segons i tornem a la fase inicial relaxant tots els muscles. Repetirem l'exercici dues vegades més, relaxant-nos entre cada una d'elles.
Abans de passar al següent exercici, reposarem uns minuts gaudint d'aquests moments i prenent conciència de la zona que acabem de relaxar. Aquest exercici ens allibera del bloqueijos del primer i segon xacra i es natural que notem una sensació d'escalfor o energia o de benestar.


SEGON EXERCICI

Continuarem amb la mateixa postura i amb la sensació de pau i relax, respirant pausadament. Mentre treiem aire contraurem el diafragma (part superior de l'abdomen) cap el tòrax i cap enrera. Aguantarem uns segons en aquesta posició per tornar-nos a relaxar completament. I repetirem l'erxercici dues vegades més. Descansarem uns minuts més concentrant-nos amb la zona que acabem de relaxar. Es normal notar cert pessigolleig a la zona en acabar l'exercici. Es la reacció pròpia per la qual el xacra del plexe solar
(tercer xacra) es carrega d'energia i n'allibera una part que puja cap el xacra coronari (quart xacra), ja que amb aquest exercici s'activen el tercer i quart xacra. Continuarem relaxant-nos uns minuts gaudint de la gran satisfacció interior que
estem experimentant.



TERCER EXERCICI

Després d'uns minuts d'immensa tranquil.lat, passarem al darrer exercici. Agafarem aire pel nas i seguint amb posició de repòs contraurem (tirarem cap avall) la nuca i la barbeta cap el cos, pujant les espatlles, de manera que escurcem el coll. Aguantarem així uns segons posant tota la nostra concentració a la nuca. Tornarem a la posició de relax descansant uns segons abans de tornar a repetir l'exercici per segona i tercera vegada. Aquest exercici serveix per activar el xacra del coll, de manera que es purifica el canal que uneix el cap i el cor. Notarem una escalfor a la nuca i una sensació de força interior, de sinceritat i d'autoconfiança.

CONSELL

Per a les persones que s'acaben d'iniciar en la pràctica d'aquests exercicis, es aconsellable fer-los un parell de cops al dia, al llevar-se i a l'anar a dormir. Si fem consecutivament els tres exercicis, notarem una clara millora. Les persones amb més experiència en aquest terreny poden realitzar aquests exercicis vàries vegades al llevar-se i al anar a dormir. No obstant, hem de parar atenció al nostre propi benestar i no superar els nostres propis límits, els qual ens els marca el nostre propi cos. El que sí és important es realitzar-los amb regularitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Free counter and web stats Catapings.cat