dissabte, 6 de febrer del 2010

PETITS EXERCICIS PER SENTIR-NOS MILLOR (II)

Uns senzills jocs de cartes ens poden ajudar a millorar el nostre estat d'ànim i inspirar el nostre esperit. Confeccionarem 22 targetes amb els noms que hi ha més avall. Cada matí, escullirem una targeta i la posarem en un lloc on la puguem veure sovint. La podem escollir a l'atzar o escollir la que representi la qualitat que considerem que podem necessitar durant aquell dia.
Les targetes les podem confeccionar nosaltres mateixos, amb dibuixos o fotografies que ens agradin o representin les qualitats escollides. No obstant, si ho voleu podeu imprimir i fer servir lliurament les que he preparat jo mateixa clicant el següent enllaç. tarjetas_1 (Nota: Si no funciona l'enllaç, clicant la fotografia la podeu veure i imprimir en pantalla completa)


Qualitats per escriure a les targetes:


Entusiame / Compasió / Calidesa / Goig / Espontaneïtat / Pau / Inspiració / Aura / Capacitat d'obertura / Gràcia / Valor / Poder / Harmonia / Alegria /Creativitat / Concentració / Llibertat / Dolçor / Equilibri / Entrega / Integritat / Capacitat per gaudir

-------------------------------------------------------------------------------------

PER PENDRE DECISIONS

Desdramatitzi el fet de tenir que pendre decisions confeccionant el següent joc de cartes. Un cop confeccionades, la seva utilitat és molt senzilla. No teniu per què està d'acord amb el que diuen les cartes, però la vostra reacció a la decisió presa pot aclarir com us sentiu respecte a les coses.
Agafeu les targetes en blanc i escribiu a cada una d'elles una possible resposta al tipus de problema que us preocupa. Podeu escriure paraules com:

/ No / Esperar / Preguntar a (algú en qui confieu) / No fer res encara / Obtenir més informació / Fer alguna cosa nova / Pensar en lo que vaig fer en una situació semblant / Visitar un lloc agradable per obtenir inspiració / Consultar amb un expert / Demanar opinió a tres persones / Escolliu la resposta que menys us agradi / Escolliu la resposta que més us agradi / Consulteu-ho amb el coixí / Consultar a un desconegut al respecte / Pensar què faria (algú a qui admirem)

Evidentement podeu treure algunes opcions que no us agradin i posar altres de la vostra imaginació.

Decoreu les targetes si ho desitgeu. Podeu fer servir fotografies per il·lustrar la solució. Si us resulta impossible pendre una decisió, remaneu les cartes i esculliu-ne una a l'atzar. Penseu com podria respondre al problema la solución escullida i què sentiu al respecte.

Si ho desitgeu, podeu imprimir i fer servir lliurament les que jo he preparat clicant el sigüent enllaç:
tarjetas_2

ESCOLLINT UN COLOR

Tots necessitem, conscient o inconscientment, al color. Tot color envia al nostre cervell un missatge directe i únic que afecta al nostre estat mental. Per què no utilitzar això per confeccionar unes targetes referides als colors per incrementar així la nostra actitut positiva?

NECESSITAREU:
  • Set o vuit targetes.
  • Pintures o paper glasé de colors (es pot utilitzar també reproduccions en color).
  • Algunes fotografies retallades de revistes.
Feu uns collages amb les pintures, el paper glasé o les reproduccions i fotos, fent servir un sol color per a cada tarja:
  • El VERMELL estimula físicament i dóna energía.
  • El TARONJA infundeix alegria i un sentiment de seguretat.
  • El GROC incrementa l'actividad mental i estimula l'optimisme.
  • El VERD proporciona descans i equilibri.
  • El BLAU és relaxant i calmant.
  • El ROSA infundeix felicitat i bons sentiments.
  • El PÚRPURA indueix a la serenor, la serietat i la concentració.

Podem utilitzar el color blanc quan necessitem aclarir i neutralitzar la ment. Escolliu una tarja cada dia i contempleu-la durant uns minuts fins que us sentiu inundat pel color escollit per aquest dia. Mantingueu a ma aquestes targes per quan necessiteu una dosi d'alguna qualitat.



Fuente: Rituales para cada día

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Free counter and web stats Catapings.cat