dissabte, 6 de febrer del 2010

PETITS EXERCICIS PER SENTIR-NOS MILLOR (IV)

Per molt bé que hàgim començat el dia, gairebé sempre pot sorgir un problema o altre. Ens podem mantenir el nostre esperit despert durant el dia amb aquests senzills rituals. Podeu escollir el que considereu més adient.

ESTRÈS

L'estrès ens pot fer sentir "absents" del nostre cos. Estar ben presents en el nostre cos ens proporciona comoditat i ens permet enfrontar-nos a les coses més fàcilment i amb més calma. Podem provar algun dels mètodes següents "arrelar" el nostre propi cos:

  • Estireu-vos i badalleu deliberadament. Al principi aconseguireu fer-ho de manera fingida, però us asseguro que acabareu badallant.
  • Exhaleu. La respiració de la persona estressada és poc profunda i es localitza a la part alta del pit. Feu la respiració més profunda expulsant de forma completa tot l'aire del pulmons abans de tornar a inspirar el següent fluix d'aire.
  • Trepitgeu el terra amb fermesa. Si us trobeu en un lloc ón el terra es dur, preferiblement a l'exterior, trepitgeu el terra amb força dues o tres vegades i noteu la solidesa del terra sota els vostres peus.
  • Tingueu sempre a ma una pedra per aquests moments. Agafeu-la notant la seva forma i pes i penseu en les profunditats de la terra o del mar d'ón prové.
  • Asseieu-vos i poseu tota la vostra atenció a la base de la columna vertebral. Imagineu que del vostre cos surten unes fortes arrels que s'internen ben a sota terra. Procureu concentrar-vos imaginant que aquestes arrels arriben a una gran profunditat assentant-se amb fermesa.

ALLIBERACIÓ

Altres vegades, el que necessitarem es alliberar-nos de bloqueijos. Podem provar alguns d'aquests mètodes per tal que el nostre esperit es torni a aixecar:

  • Respirem profundament amb clama, imaginant que dins dels nostres pulmons l'aire es va convertint en una font de llum que sorgeix i cau en cascada des de dalt de tot del nostre cap.
  • Si a l'exterir hi corre brisa, ens posarem davant d'una finestra o porta oberta sentint el vent i imaginant que bufa suaument a través nostre, aclarint-nos el cap.
  • Amb un paper groc, farem un vano. Mentre el fem, ens concentrarem en el color groc intentant absorbir la seva energia. Venteu-vos la cara, el cap i el clatell.
  • Mireu cap el cel (sense mirar el sol). Deixeu que la vostra ment vagi seguint la vostra mirada cada cop més alta en el blau del cel.

NETEJA RÀPIDA

A vegades, sols necessitarem alguna cosa ràpida i senzilla per aixecar la moral i renovar l'ambient:

  • Fer sonar una campaneta.
  • Tingueu a prop vostre flors i plantes i preneu-vos una estona lliure per observar-les i impreganar-vos dels seus colors.
  • Cultiveu herbes aromàtiques en testos. De tant en tant, tanqueu els ulls i fregeu-vos les mans amb les fulles inspirant la seva olor.
  • Entretanqueu els ulls i imagineu que esteu asseguts sota l'arc de Sant Martí. Deixeu que aquest baixi i us envolti suaument el cos amb una aura de llum.
  • Feu una neteja elemental: exhal·leu profundament per expulsar el cansament i disipar els mals pensaments. Renteu-vos la cara amb aigua per disipar la negativitat. Agafeu un grapat de sal i fregeu-vos el front, el pit a l'alçada del cor i el plexe solar per a purificar-vos. Per cremar les impureses i recarregar-vos d'energia enceneu un misto o una espelma.

UN PAS CAP A LO POSITIU

Podeu donar un pas cap a una actitud mental més positiva. Com més sovint ho feu, més poderós serà el seu efecte.

NECESSITAREU: Un lloc delimitat a terra.

Hi ha vàries maneres de determinar el nostre lloc màgic. Podem escollir el propi disseny del terra o bé marcar un punt amb guix, corda, pedretes o qualsevol cosa que se us acudeixi.

Poseu-vos drets en el lloc assenyalat i intenteu recordar una època en la que us hàgiu sentit realment forts i positius. Tracteu de recordar amb la major claretat possible portant a la memòria totes les imatges, sons i especialment sentiments. Sortiu del lloc i descanseu uns minuts. Torneu al "lloc màgic" i intenteu recordar de nou, afegint, si es possible, més detalls i intensificant tots els sentiments positius que aneu experimentant a mida que ho feu.

Torneu a sortir del lloc i descaseu uns instants. En tornar a trepitjar amb fermesa el lloc assenyalat, haurieu d'experimentar automàticament aquests bons sentiments; us estareu internant literalment al vostre costat positiu. Realitzeu aquesta pràctica unes quantes vegades, revivint cada cop aquesta experiència positiva.

El vostre subconscient hauria d'associar ara un determinat pas endavant amb aquesta experiència positiva. Proveu a fer-ho unes quantes vegades per veure si podeu reviure aquests bons sentiments sols donant un pas endavant i internar-vos al vostre costat positiu. Durant els dies següents, tant sols donant un pas endavant al vostre "lloc màgic" haurieu de sentir-vos més forts i positius. Quan aquest ritual comenci a perdre efecte, torneu a repetir-lo per "recarregar-lo".

EXERCICI REVITALITZADOR

Feu unes quantes sessions d'exercici físic per aixecar l'ànim i revitalitzar el seu cos. Visualitzeu activament com us aneu alliberant de la negativitat a mida que realitzeu els exercicis:

  • Supereu els vostres problemes mentre correu.
  • Trepitgeu tots els pensaments negatius a les classes de ball.
  • Ofegeu les penes a la piscina.
  • Supereu tots els obstacles pedalejant la bicicleta.
  • Enfronteu-vos als problemes amb la mateixa determinació que aixequeu pèses.

Convertiu l'energia física en energia emocional i resoleu els problemes amb decisió. Feu servir la imaginació per visualitzar com la vostra forma particular de fer exercici pot ser utilitzada per allunyar-vos de la tristesa.


IMATGE DE PAU

Quan trobeu una foto d'un paisatge bonic i tranquil en el que creieu que us podrieu sentir relaxats, retalleu-lo, fotocopieu-lo o imprimiu-lo (ja sabeu que del meu blog podeu imprimir el que desitgeu) i guardeu-lo.

Si us sentiu desmoralitzats, contempleu la foto d'aquesta platja, bosc, prat, muntanya, etc. i imagineu-vos en aquest lloc.

Afegiu detalls, com sons i olors per tal que pugueu sentir-lo més real. Imagineu des de quin lloc esteu contemplant el paisatge (una caseta acollidora, un hotel, castell, cabana, etc). Escolliu el lloc del paisatge on creieu que us sentirieu més còmodes i relaxats.

Considereu la vostra foto com un ràpid accés a unes vacances de cinc minuts que podeu agafar quan volgeu. Reuniu uns sèrie de fotos que pugueu fer servir per establir una correspondència entre el vostre estat d'ànim i les vostres fantasies.











Font: Rituales para cada día

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Free counter and web stats Catapings.cat