diumenge, 28 de febrer del 2010

ORACIONS

Orar és una forma de concentrar-nos. En qualsevol petició sincera les paraules concretes que fem servir són molt menys importants que la nostra sinceritat. Ja sigui en veu alta o per vosaltres mateixos, l'important és que digueu realment el que sentiu. Es pot resar per demanar un ajut, orientació a la vida, expresar agraïment o per demanar consol. I un pot invocar, segons les seves creences i tradicions, a numbrosos guíes espirituals.

  • DEÏTATS: Ja siguin antigues o modernes, les deïtats i representacions espirituals freqüentment encarnen necessitats que no es poden expresar a través d'altres mitjans. Invoque-los quan sentiu que preciseu l'ajut d'un poder més elevat.
  • ÉSSER INTERIOR: També podem invocar al nostre ésser interior per tal que ens guii i ens proporcioni fortalesa. El nostre ésser interior és la nostra millor part: la part sàbia, generosa i amorosa. Invoqueu-la quan volgueu superar els dubtes, les sospites, la por, les preocupacions, els judicis, l'autocompasió, la negativitat i les creences que ens limiten. També podem acudir a ell quan volguem invocar els aspectes joiosos, amorosos i creatius de la nostra pròpia personalitat.

  • GUÍES ESPIRITUALS: Invoqueu directament a l'esperit de l'amor, a l'esperit de la pau, el de la curació, etc. independentment de la qualitat que necessiteu. També podeu invocar a persones, sants, herois y heroïnes que vosaltres considereu que encarnen aquestes qualitats. Invoque-los especialment quan tingueu que encarar problemes concrets.

  • ESPERITS ANCESTRALES: Al llarg de l'història són moltes les cultures que han honrat amb santuaris i altars als seus ancestres trobant-hi fortalesa. Al igual que savis avis, els esperits ancestrals sempre estan disposats a ajudar-nos, especialment quan ens enfrontem a preocupacions familiars.
  • ANIMAL TOTÈMIC: Encara que no hagueu inclòs cap tòtem o animal místic al vostre altar, poder invocar el seu poder per tal que us ajudin. Si, per exemple, creieu que necessiteu perspicàcia, invoqueu a lesperit del falcó, quan tingueu que actuar de forma astuta i cauta, invoqueu a l'esperit de la guineu.
  • ÀNGELS: Invoqueu als àngels per obtenir gràcia i benediccions. De la mateixa manera que amb els guies espirituals, invoqueu als àngels específics per què us dotin de qualitats determinades: l'àngel de la saviesa, l'àngel de l'aventura o l'àngel del goig. Invoqueu al vostre àngel guardiá per què us concedeixi la seva gràcia i orientació.

REPETIR UNA AFIRMACIÓ


De la mateixa manera que posem les nostres afirmacions per escrit i les deixem a l'altar, podem enviar-nos un missatge a nosaltres mateixos, al nostre ésser interior. Repetiu el missatge un i un altre cop com una mena de càntic, en veu alta o per vosaltres mateixos. Cuideu que el missatge sigui breu i positiu procurant dir-ho amb sinceritat, des del cor, i no que simplement suri a la superfície de la vostre ment. Per exemple:

  • Em sento feliç, em sento sa, em sento exultant. Les coses estan venint a mi ara mateix.
  • Ara mateix està entrant a la meva vida el treball perfecte per mi.
  • Sóc estimat i estimo. El meu cor està obert.
  • Estic en calma, feliç i relaxat.
  • Si com a conseqüència d'aquestes afirmacions apareixen a la vostra ment pensaments colèrics, tristos i cínics, admeteu-los, però seguiu repetint la vostra afirmació fins que els pensaments negatius es calmin i us en pogueu desfer.

REPETIR UN MANTRA


Més breu encara que una afirmació, un mantra consisteix en repetir un cop i un altre una única paraula. Escolliu una paraula que hagiu posat al vostre altar o bé una paraula adient a les vostres necessitats. Per exemple "calma" "pau" "amor". Inspireu lentament pel nas i espireu per la boca. Quan expulseu l'aire, deixeu que amb ell, la vostre paraula -parlada, xiuxiuejada o per vosaltres mateixos- flueixi cap a l'exterior.

VISUALIZAR

Tanqueu els ulls i imagineu que heu aconseguit el que desitgeu. Intenteu veure'us a vosaltres mateixos gaudint de l'objectiu assol·lit, escoltant les coses que sentireu quan hi arribeu, intenteu sentir els pensaments i emocions positives que experimentareu. Si, per exemple, heu dedicat el vostre altar a l'objectiu de convertir-vos en cantant, procureu centrar l'atenció en les coses que simbolitza això per vosaltres. Tanqueu els ulls i visualitzeu-vos fent exactament aquestes coses.

MEDITAR

Res de paraules ni oracions, ni afirmacions, senzillament obriu el vostre cor i la vostra ment escolteu la vostra veu interior. Escolteu-la en silenci.


proper post: Altars per a propiciar un canvi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Free counter and web stats Catapings.cat