dijous, 4 de febrer del 2010

XACRES

La funció dels xacres és la de proporcionar l'energia necessària per a satisfer les necessitats del nostre cos. Aquests centres de força vital es manifiesten primer en el cos etèric el qual, al mateix temps, proporciona l'energia necessària pel vehícle físic.

A més de manifestar-se en el cos etèric, els xacres proporcionen energia a cada un dels cossos restants*, ja que cada un d'ells cumpleix una funció concreta amb les seves pròpies necessitats d'energia. Així dons, cada xacra funciona a sis nivells diferents, que es corresponen amb cada un dels sis cossos més enllà del físic. L'energia que es suministra al cos mental, per exemple, no és la mateixa que la que es suministra al cos astral.

A més de proporcionar l'energia per a les necessitats diàrias, els xacres superiors exerceixen una funció única. Són els mijans per obrir-nos l'accés als Mons Interiors. Cada un d'aquests centres (començant pel xacra cor), exerceix una funció vital que de manera directe ens apropa més a les divinitats superiors. No obstant, fins que no estiguem prop de la mestria, no es despertaran aquestes energies divines.

La columna vertebral conté una energia primordial que procedeix del Suprem i que corre cap avall de la columna. I altres dos fonts d'energia alimenten els nostres xacres: L'energia de la vitalitat, que procedeix del Logos Solar i flueix cap amunt pel costa dret de la columna; i el foc de la kundalini, que puja pel costat dret de la columna vertebral procedent del Logos Planetari. Aquestes tres energies (procedents del Suprem, de la vitalitat i de la kundalini) entren per les portes dels set xacres i ens proporcionen el combustible per a la nostra evolució.




* Els set cossos desvelats són: Cos Físic, Cos Etèric, Cos Astral, Cos Mental, Cos de Llum o Ànima, Cos Espiritual o Adonaí i Mónada o Flama Divina.



El primer xacra irradia les colors vermell i taronja té quatre radis. La seva força vital, procedent del Logos Planetari s'origina en el centre de la Terra i, com el radi, pot ser constructiva o destructiva. En el pla de l'evolució, la intenció del Supremo es que la força procreadora s'obri camí gradualment pujant por la medula espinal, entrant en cada un dels xacras superiors. Quan el foc del kundalini avança suficientment, s'acaba per aquesta persona la luxuria, l'agresivitat, l'odi, els prejudicis i la servitud.


El segon xacra es troba on acaba el pubis, reb les corrents de vitalitat procedents del sol i les distribueix pel cos sencer. Conté sis radis que irradien els colors vermell, taronja, verd, blau, groc i violeta. Els passejos a l'aire lliure, treballar al jardí, visitar llocs naturals beneficien enormement aquest segon xacra. En una persona sana, este xacra arriba las quinze centímetres. En una persona malalta el seu tamany es redueix considerablement y els colors perden brillantor i empal·lideixen.


El tercer xacra es troba just per sobre del melic. Conté deu radis i irradia els colors vermells i verd. Es el més sensible de tots els xacres. Si ens hi fixem, quan alguna cosa ens preocupa molt o rebem una emoció molt forta, sentim un pessigolleig o nus a l'estòmac, és el tercer xacra que s'accelera de manera sobtada. Funciona com una alarma de que alguna cosa està a punt de passar: harmona o discòrdia, ordre o caos, seguriatat o perill. És també el xacra que més fàcilment s'accelera en rebre la llum de Déu procedent de l'Esperit Interior. La preocupació enfosqueix els seus colors, mentre que la fe i el valor els il·luminen.


El quart xacra es troba enmig del pit, a l'alçada del cor. Preval el to rosat i els seus dotze radis emeten diferents intensitats de blau. Reflexa la naturalesa amorosa, compassiva i desinteressada de l'ànima. El xacra del cor marca el principi del àmbit superior dels centres d'energia, que ens prepara per a la il·luminació. El seu desenvolupament ve acompanyat de l'expresió d'un amor més gran i una actitud més sol·lícita cap a tots els éssers. Quant més desinteressat sigui el nostre amor, més fluiran les energies espirituals i totes les formes de vida.


El cinquè xacra està relacionat amb la nostra veu. Predominen els colors verd fulla brillant, junt con un blau mitjà amb suaus radiacions blanques. Té setze radis. Quan fem servir el cinquè xacra de manera constructiva, podem parlar de manera que inspira als demés, en aquest moment estem usant l'energa del foc kundalini. Per contra, si la usem de manera destructiva, la nostra expresió pot mostrar-se excesivament loquaç o nerviosa en la manera de parlar. El més aconsellable quan estem amb altres persones és escoltar tant com parlar.


El sisè xacra es troba al front, entre les dues celles. Té una brillantor opalescent de fons, amb emanacions de blau pàl·lid que s'alternen amb altres de tons violeta-rosat. Té noranta-sis radis i se'l conoeix com el tercer ull ja que té el do de la visió interior. Els xacres cinquè, sisè i setè, de fet, estan sense desenvopular entre la majoria de la població. L'activació del sisè xacra coincideix amb el començament del nostre propi despertar espiritual. Començarem a experimentar una transformació després de l'altre.

El setè xacra o xacra corona es molt bonic, smb nou-centes linees de força que emanen del seu eix central. Els colors dels seus pètals van del violeta al color orquídia amb espurnes de groc. El seu desenvolupament permet a l'individu sortir del seu cos físic i viatjar als mons interiors. Una altre funció important d'aquest xacra és el seu paper en la nostra alliberació en el moment de la mort, enviant una onada d'energia elèctrica que recorre tot el cos físic y etèric, posant fi al seu funcionament. Amb això, el cos astral, passa a ser el mitjà que utilitza l'ànima per tornar als Mons Interiors, la seva terra natal.



Font: Los siete cuerpos desvelados

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Free counter and web stats Catapings.cat