divendres, 5 de febrer del 2010

PETITS EXERCICIS PER SENTIR-NOS MILLOR (I)

Avui us proposo uns exercicis o rituals que ens poden ajudar a sentir-nos millor amb nosaltres mateixos. Ens poden ajudar a aixecar la moral quan estem desmoralitzats, o tranquilitzar-nos quan alguna cosa ens preocupa massa o senzillament ens poden ajudar a relaxar-nos i sentir-nos millor quan ho creiem necessari.

PER COMENÇAR BE EL DIA

La respiració és l'esència de la nostra vida. El nostre estat depèn molt de la manera que respirem. Si estem tensos, la nostra respiració és menys profunda i la nostra energia es restringeix.
Per el primer exercici no necessitem res més que la nostra pròpia persona. Just quan ens llevem agafarem aire lentament pel nas i el treurem també lentament per la boca. A cada respiració intentarem visualitzar la diàfana llum del matí. Sentim com l'aire es va expandint pel nostre cos deixant-nos una sensació de vitalitat i benestar. Imaginem-nos que al respirar, tot el nostre cos es va despertant. A cada respiració sentirem que mica en mica ens desfem del passat i de qualsevol experiència negativa.

OBRINT-NOS AL NOU DIA

Per aquest exercici ens posarem davant de la finestra que tingui les millors vistes. Mirarem cap a fora, ens concentrarem en la zona del cor i sentirem com ens anem relaxant. Intentem ara visualitzar una llum de color verd brillant que surgeix del cor i es va expandint fins a omplir tot el nostre pit. Estendrem els braços imaginant que abracem al dia atraient-lo cap al nostre cor. Si fa sol i el cel té un color blau radiant, també estendrem els braços com intentant atreure'l cap a nosaltres. Intentem sentir com absorbim el color blau del cel, el qual ens genera un pessigolleig per tot el cos. Deixem que la nostra ment s'ompli amb aquesta suau claretat blava.


SOMRIURE AL MIRALL

Aquest és l'exercici més senzill de tots. És lo primer que hauríem de fer en llevar-nos. Ens mirarem al mirall i ens somriurem a nosaltres mateixos. No cal que el somriure sigui natural, n'hi ha prou en forçar una mica el somriure. Pensa en tot el que simbolitza un somriure: amistat, aprobació, goig, benvinguda, ànim... Mira't al mirall tots els matins. L'alta dosis d'energia positiva que obtindreu, supera amb escreix qualsevol antidepresiu.

DUTXA PODEROSA

Al entrar a la dutxa ens imaginarem inmersos en un bassal d'aigua cristallina i enmig d'un jardí ple de flors. Deixem que l'aigua ens caigui sentint que la negativitat es va disipant. Agafarem un grapat de sal i ens fregarem suaument el cos -la sal és una substància purificant natural-. A continuació ens esbandirem imaginant que els raigs de sol es barregen amb l'aigua i ens van omplint de radiant vitalitat.

VESTIR-SE

Farem servir l'acte de vestir-nos com una oportunitat per abrigar-nos d'energia positiva. Estendrem la roba que ens hàgim de posar, agafarem cada peça sentint com es va carregant amb la qualitat que hàgim escollit. Per exemple, un jersei pot simbolitzar l'alegria que desitgem pel dia, o quan ens posem les sabates ens podem concentrar en que ens portaran amb fermesa per la ruta que desitgem seguir. En posar-nos cada peça de roba, ens concentrarem en cada una sentint com les qualitats que els hi hem assignat ens "vesteixen". Podem fer servir els colors següents per destacar la qualitat que desitgem:

  • VERMELL. Si necessitem valor i confiança.
  • TARONJA. Si necessitem energia i espontenïtat.
  • GROC. Si volem sentir-nos optimistes i amb la ment clara.
  • VERD. Per combatre l'estrès i mantenir l'equilibri.
  • TURQUESA. Per combatre tot tipus d'influències adverses.
  • BLAU. Si necessitem expresar-nos amb claretat i autoritat serena.
  • VIOLETA. Quan ens sentim espirituals.

PER CONSEGUIR CALMA

Si volem aclarir la ment i tranquilitzar l'esperit, podem realitar el següent:

Necessitem una espelma i un lloc tranquil. Encendrem l'espelma, repirarem profundament i observarem com la llum de l'espelma forma una llum daurada al nostre voltant. Imaginem que aquesta llum càlida flueix cap a nosaltres dissolent suaument l'estrès o negativitat que ens afecta.

Partint des dels peus i pujant per les cames, posarem l'atenció a l'estòmac, pit, braços, espatlles i deixem que la llum ens vagi inundant fins arribar a la cara i al cap, fent-nos sentir la seva resplendor. Deixem que aquesta llum radiant ompli la nostre ment amb la brillantor de la seva calma. Gaudim d'aquesta sensació durant un parell de minuts. Apagarem l'espelma ii amb l'esperit ja relaxat i renovat ens podrem reintegrar a les feines quotidianes.

Font: Rituales para cada dia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Free counter and web stats Catapings.cat