dijous, 4 de febrer del 2010

LA RESPIRACIÓ PELS XACRES

La nostra respiració penetra fins a la més minúscula cèl·lula del nostre cos aportant-nos força vital. Mitjançant la respiració ens unim a aquesta força vital i energètica que tot ho penetra. Aquí som conscients de les dimensions de la nostra respiració, que representa quelcom tan universalment gran i, al mateix temps, tan quotidià. No ens ha d'estranyar, dons, que gairebé tores les tradicions esirituals notablement evolucionades concedeixin tant de valor a la respiració i que s'hagin desenvolupat multitud de tècniques respiratòries especials per afavorir la conciència. La conciència que acompanya la respiració és un factor decisiu. La respiració conscient realitzada de forma concreta augmenta enormement l'efecte curatiu i harmonitzador de l'energia vital que conté l'aire que respirem. Es podria dir que mitjançant la conciència explorem i podem fer aprofitables determinades freqüències energètiques de l'aire que respirem.

Si dirigim la nostra conciència a la nostra respiració, podem provocar un efecte enormement positiu. Al mateix temps, la influència sobre els xacres a través de la respiració compta amb una tradició molt dilatada, per la qual cosa és comprensible que també en aquest camp s'hagin desenvolupat multitud de tècniques especials. Aquí us descriuré un mètode de respiració pels xacres molt fàcil de posar en pràctica, però molt eficaç, i que tots podeu practicar a casa vostra.


Ho podem practicar asseguts en una posició còmoda amb l'esquena recta, o estirar-nos horitzontalment cara amunt. Després d'uns instants en silenci respirem pausada i regularment pel nas. Al mateix temps, ens imaginem que en respirar, l'aire passa per els nostres xacres i torna a sortir passant per ells. Comencem amb el xacra radical (primer chacra). Ens concentrarem en aquest xacra i mentalment respirarem suaument i sense presses a través d'ell. Deixem que el prana vivificador flueixi plàcidament cap el nostre interior, i que després flueixi cap a l'exterior amb el mateix plaer. Practicarem aquest exercici entre uns 3 i 5 minuts i passarem al següent xacra fent el mateix que pel primer xacra. Seguirem fent el mateix amb tots els xacres fins arribar al xacra corona (setè chacra). El més important és que la nostra conciència estigui sempre en el lloc adequat: es a dir, sempre en el xacra per el que respirem.

Gairebé totes les persones que han realitzat aquest exercici, en acabar, se senten plens d'energia, harmonitzats i equil·librats. Alguns, inclús van tenir la sensació d'estar finalment en el centre de sí mateixos, altres, senzillament es van sentir més tranquils i relaxats. Sigui com sigui, és maravellós tot el que ens pot aportar aquest senzill exercici. Podem assol·lir una font d'energia, de pau, de força i d'amor. És un exercici molt aconsellable per a persones que senten depresió, o que els hi falta energia i que se senten buits. Amb la respiració pels xacres recarraguem el nostre sistema energètic amb forces ordenades.

Una altre possibilitat és la que ofereix la combinació de la respiració pels xacres i les vibracions de les pedres precioses, els aromes, els sons i els colors. Al mateix temps que practiquem l'exercici com hem explicat, ens imaginem que pels xacres penetra l'aire que respirem junt amb el poder de la pedra que hàgim escollit, l'aroma, el so o el color elegit.

Sigui quin sigui el mètode que apliquem concientment, segur que percebrem els beneficis que ens ofereix.


Fuente: El gran libro de los chacras

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Free counter and web stats Catapings.cat