dimarts, 2 de febrer del 2010

GEMOTERÀPIA

INTRODUCCIÓ

Les pedres (gemmes) han estat admirades en totes les cultures no tan sols per la seva bellesa sinó també pels seus poders curatius. Son part de la nostra mare terra. Ens protegeixen, ens enforteixen, ens nodreixen i ens transmeten energia.

Abans de fer servir les gemmes per a desbloquejar, reforçar o activar els nostres xacres, les hem de purificar, ja que no sols ens transmeten la seva energia positiva sinó que també ens poden transmetre les vibracions que han absorbit de l'entorn.
Per purificar-les i poder-les fer servir de seguida, podem fer servir aigua i sal marina o mantenir-les uns minuts sota l'aigua de l'aixeta.

Per purificar-les més profundament, posarem la pedra amb aigua i sal o les guardarem en sal marina seca. (La sal que es faci servir per aquest propòsit no es pot consumir. La podem tirar per l'aigüera). Un cop purificada, la carregarem d'energia deixant-la unes hores al sol.

Cada xacra te assignades vàries pedres com veurem més endavant. Pel nostre tractament, escollirem les que considerem més adients per a les nostres necessitats. També en podem fer servir d'altres que no estiguin aquí descrites o ens deixarem guiar per la nostra intuició i farem servir aquelles que més ens cridin l'atenció.

COL·LOCACIÓ DE LES PEDRES

Per seguir el tractament, procurarem buscar un moment en que ningú ens destorbi durant mitja hora aproximadament. Ens estirarem en algun lloc on estiguem còmodes i tranquils i col·locarem les pedres sobre cada un dels xacres.

Pel primer xacra (radial) posarem la pedra on es junten les cames o sobre el perineu. La peça de roba interior ens pot ajudar a subjectar-la. Pel segon xacra (sacre) posarem la pedra on s'acaba el pubis. Pel tercer xacra (plexe solar) la posarem dos dits per damunt del melic.
Per al quart xacra (cor), posarem la pedra a l'alçada del cor, enmig del pit. Per al cinquè xacra (coll), posarem una pedra sota la nou del coll. En aquest xacra, si ho volem, podem posar una segona pedra al clatell. Per al sisè xacra (tercer ull) posarem la pedra entre les celles. Per al setè xacra (coronal) la posarem a sobre del cap.

Un cop col·locades les pedres, estirarem els braços cap a fora, tancarem els ulls i ens relaxarem sentint l'energia que flueix cap a nosaltres. Per aquest tractament no fa falta meditar ni visualitzar, senzillament ens relaxarem i deixarem que a la nostra ment acudeixin imatges i sensacions positives. Durant l'exercici no ens hem d'autojutjat per accions passades. La força de la pedra ens desperta la força d'autocuració natural. Confia't al teu guia i accepta les reaccions curatives i els processos de purificació i concienciació que es produeixin en tu. No releguis ni deprimeixis cap de les teves sensacions, però tampoc les forcis. El teu enteniment natural limitat no ho farà millor que l'efecte que causa en tu la força curativa natural. Ella trobarà el millor camí.
TRACTAMENT ALTERNATIU

Si no tenim les pedres necessàries per a cada un dels xacres, podem efectuar un tractament fent servir sols cristalls de roca per a tots els xacres. El cristall de roca, amb la seva llum pura i blanca conté el potencial energètic dels set colors de l'espectre. Cada raig d'un color es correspon amb un xacra. D'aquesta manera, el cristall de roca està en condicions d'estimular tots els xacres i d'armonitzar el sistema energètic sencer.

Col·locarem els cristalls de manera que les seves punxes assenyalin cap el cor. Sobre el xacra del cor (quart xacra) podem posar dos cristalls, un amb la punxa cap el cap i l'altre amb la punxa cap els peus. D'aquesta manera, tota l'energia flueix cap el cor i des d'allà serà irradiat novament.

Aquesta col·locació es una proposta nostre, però també pots fer servir altres sistemes que resultin agradables i positius per a tu. Un cop finalitzat el tractament (que no s'hauria de perllongar més de 20 minuts) retirarem les pedres del cos i s'aconsella quedar-se estirat uns cinc minuts amb els ulls tancats per deixar que les experiències es vagin apagant paulatinament.

XACRAS I PEDRES CORRESPONENTS

PRIMER XACRA: quars fumat, granat, jaspi vermell, oxidiana, pedra de sang, rubí, turmalina negre.
SEGON XACRA: ambre, aventurina vermella, calcita daurada, citrina, coral, corall, feldspat, topazi imperial.
TERCER XACRA: aiguamarina, atzurita, celestita, crisocol, lapislàtzuli, sodalita, topazi blau, turquesa.
QUART XACRA: aventurina verda, quars rosat, crisapaci, maragda, jade verd, malaquita, rubí, turmalina rosa, turmalina verda.
CINQUÈ CXACRA: aiguamarina, atzurita, celestita, crisocol, sodalita, topazi blau, turquesa.
SISÈ XACRA: ametista, indicolita, cristall de quars, lapislàtzuli, sodalita, turmalina.
SETÈ XACRA: ametista, cristall de quars, diorita, diamant, sugilita.


PROPIETATS DE LES PEDRES:

ÀGATA FOC: L'àgata foc pertany a la famiília de l'Opal. Treballa activament amb el sisè i setè xacra proveïnt-los d'energia. També treballa be amb el segon i tercer xacra, dons els equilibra. Es de gran ajut per a la meditació gràcies a la seva vinculació dels aspectes superiors amb els cossos inferiors. Té una gran força vibratòria. Facilita les relacions amoroses. Proporciona molta energia despertant l'esperit de lluita, per tant, es molt adient per a persones que se senten desanimades.

AIGUAMARINA: Harmonitza els deseliquibris. Redueix les impresions que actuen en els nostres sentiments. Estabilitza i està considerat com un filtre de la negativitat que acumulem. Atrau la bona sort i vigoritza el nostre camp magnètic. Obre la nostra ment a energies superiors. Per purificar-la i energitzar-la ha d'estar exposada a la llum del sol al menys durant vuit hores rodejada d'un element de coure (o dins d'un plat o bol de coure).

AMETISTA: Es un potent energitzador de la conciència humana. Neteja i estimula l'esperit. Si s'utiliza amb altres formes terapèutiques, ajuda a desinfectar algunes condicions del sistema nerviós. Enforteix els glòbuls vermells. Purifica l'ambient. Serveix de protecció i alleugereix la tristesa i la injustícia. Proporciona energia i estabilitza la nostra energia física, emocional y mental. S'utiliza per a la meditació i actua com a conductor d'una energia de pau i calma que ens ajuda a mantenir-nos tranquils.

AMBRE: Actua eficaçment sobre las ones que provenen de les cèl·lules cerebrals individuals. Té una conexió directa sobre el sistema endocri i ajuda a estabilitzar la melsa, el cor i la base de la columna vertebral. Harmonitza amb el ying-yang i es considerat un amulet que atrau la bona sort. Poseeix energía curativa i ajuda contra els dolors dentals, sordera, problemes pulmonars i mals de cap. Ajuda a las persones amb depresió i melangia. En forma de collar, alleugereix el goll i l'amigdalitis.

AVENTURINA VERMELLA: Gemma que s'utilitza per restablir l'equilibri entre el cos i la ment ja que té una càrrega vibratòria molt gran. Desperta la nostra capacitat creativa, ens aporta entusiasme, força vital i il·lusió per empendre els nous projectes que tinguem en ment. Desinhibeix la timidesa i la por. Ajuda positivament en la hipertensió, arritmies i dificultats respiratòrias. Aguditza l'energía vital i promou la nostra afinitat amb la terra.

AVENTURINA VERDA: Té propietats antiinflamatòrias. Ajuda a controlar l'alèrgia, estimula el metabolisme i redueix el colesterol. Cura trastorns de la pell. Promou la pau i l'harmonia a la llar. Oxigena el nostre cos retirant les impureses de l'aura. Neutralitza els nervis i es bona per als pulmons i el cor. Alleugereix els problemas emocionals i sentimentals. Es una gemma de sanació total. Augmenta el poder de concentració. Molt recomenable per a les meditacions.

ATZURITA: Pedra d'enorme potencial. Té la capacitat de reestructurar els teixits malalts. És la pedra del futur. Si s'utiliza adequadament, serà capaç d'expandir-se i crear matèria gris regenerant les parts malmeses. Té l'èxit assegurat en tractaments per a l'evolució humana. Endolceix les actituts. Excel·lent per al tratacment amb les cèl·lules degeratives. Eleva els plans del pensament. Els clarividents la fan servir per a la meditació, dons és la pedra base del tercer ull.

CALCITA DAURADA: Pedra molt utilitzada per a la meditació. Atrau l'energia mental i ens posa en contacte amb els plans superiores. Neteja i amplifica les energies, obre la conciència i equilibra els xacres. Canalitza les facultats de la ment des del setè xacra cap el cos físic. Alleugereix la por i l'estrès. Ideal per a persones tímides ja que fomenta l'autoconfiança. Inspira alegria. També per a persones amb baixa autoestima, ja que les ajuda a superar moments d'incertesa.
CELESTITA: Augmenta la percepció. Ajuda a conciliar el son. Protegeix la vista i la oïda. Transporta la conciència a regnes celestials. Es fa servir per les meditacions. Produeix una vibració que ens centra en lo veritablement important. Ens porta a un estat de pau interior total. La fan servir els clarividents ja que dóna gran inspiració i desenvolupament. Fomenta somnis lúcids. Absorbeix els estats d'ànim negatius de l'ambient. Accelera el creixament espiritual i inspira l'expresió creativa.

CITRINA: Si la posem sota el coixí, ens ajuda a prevenir malsons. Facilita la concentració. Actua contra la inseguritat, les pors i ens ajuda a pendre decisions. Actua positivament contra els nervis i enforteix el nostre sistema immunològic. Recomenable per a persones deprimides o pesimistes. Transmet seguretat i neteja tots els xacres. Eleva l'autoestima. La seva energia és tan potent que no necessita neteja. Emet una freqüència ultrasònica que crea un gran poder curatiu en els nivells etèrics i mentals.

CORAL: El de color vermell es estimulant y tònic per a la circulació sanguinea. Les seves qualitats son l'expansió i l'enteniment. Desperta el creixement intern. Al ser una pedra menor, necessita el recolçament d'altres pedres com el quars, el coral blanc o rosa, el rubí o el granat. El de color clar, crea una taxa vibratòria estable molt adequat per a les meditacions o visualitzacions. Ajuda a disoldre les calcificacions dels ossos i articulacions. El negre s'ha de fer servir amb molta precaució, dons el seu mal ús pot tenir efectes negatius.

CORALL: És una font d'energia. Adequada en els moments de dubte i confusió, ja que ens ajuda a posar les idees en clar. Actua contra la depresió, promou la pau i l'harmonia, el que ens permet sentir-nos bé amb nosaltres mateixos. Incrementa l'energia sexual i prevé les malalties cutàneas. Fomenta la creativitat i imaginació gràcies a l'energia que ens aporta. Ajuda a combatre l'acidesa gàstrica.

CORNALINA: Promou la pau i l'harmonia. S'utilitza per a la depresió. Incrementa l'energia sexual. Prevé les malalties de la pell. Les més fosques es fan servir per a controlar la tensió arterial. La rosa per a l'anèmia, per relaxar i animar. Les blanques per als ulls i orelles. La de color taronja és una font d'energia. Ajuda a las persones que se senten confoses. Atrau la bona sort i les ganes de viure. Disipa el malhumor i la ràbia. Promou l'interès per els nous projectes i aventures.

CRISOCOL: Gemma que està en els seus inicis i està desenvolupant la seva evolució. En el futur podria substituir les funcions de la turquesa i es farà un gran ús per a la curació. Fomenta la claretat i ponderació. Ajuda en la meditació i calma l'estrès. Restableix l'ordre en las relacions personals ja que aporta serenitat y capacitat de comunicació. Ajuda en l'embaraç, el part i en els problemes menstruals. Quan es porta a sobre, es filtra fins els estrats mentals del camp àuric per mitjà del plexe solar, alleugerint el sentimient de culpabilitat.

CRISOPES: Es un excel·lent equil·librador dels cossos físic, mental i emocional. Tranquilitza a qui el porta, essent recomanable per a persones molt nervioses. La seva freqüència l'absorbeix el nervi òptic, que la condueix al cervell mitjà i des d'allà relaxa la pituiraria, l'hipotàlam, el tàlam i altres glàndules relacionades amb el sistema emocional. Les gemmes amb tons verds foscos tenen una freqüència més poderosa que les de tons clars, encara que aquestes tambén funcionen. Gemma que seguirà evolucionant durant molts segles.

CRISTALL DE QUARS (Quars clar): La funcionalitat del cristall de quars depèn de la seva mida i de la seva claretat. És molt útil per a equilibrar l'aura i per netejar la negativitat de l'ambient gràcies al pas de ions a través de l'estructura molecular dels cristalls. Actua sobre la capa de la ment desconectada de manera que integra els nivells de la conciència. El cristall de quars reb i guarda l'energia, la qual pot després transmetre en els tractaments de sanació.

QUARS FUMAT: Usat contra la fatiga, la depresió i altres trastorns de la ment. Ens protegeix de les energies negatives ja que les dissol. Col·locat sobre del primer xacra permet que flueixi l'energia per tot el cos. Utilitzat tambié contra l'imsomni i fatiga mental. Allibera penes, rencors, depresions i resentiment. Enforteix l'instint de supervivència. Ajuda a acceptar la necessitats de canvis. Assenta l'energia espiritual i elimina les vibracions negatives. Alleugereig els malsons i promou el pensament positiu.

QUARS ROSAT: Es menys poderós que qualsevol altre pedra de color rosat, rosa o vermell, però és adequada quan desitgem un tractament suau. Té un efecte calmant, sobretot en el cor. Alleugereix l'estrès. Amb el pas del temps, el color rosat va desapareixent, a les hores haurem de tornar la pedra a la terra aconseguir-ne una altre. Indicat en les malalties nervioses gràcies a les seves propietats calmants. Cura l'angoixa y enforteix el caràcter.

DIAMANT: El diamant actua com a agent catalitzador. S'ha de fer servir per a curacions i sanacions; mai com element de possessió i usura, dons les seves bones propietats poden girar-se en contra nostre. Qui els faci servir responsablement i sense ambició material es carregarà d'una energa brillant que fluirà sense obstrucció cap a totes les capes del cos creant un camp protector intraspassable. Ajuda a que altres pedres facin la seva feina. Amplifica tant lo positiu com lo negatiu.
MARAGDA: Actua a favor de l'harmonització i de l'equilibri físic, mental i emocional. El seu ús mai serà perjudicial per a ningú ja que transmet ordre. També se l'anomena pedra de la tranquilitat ja que poseeix un gran poder tranquilitzador. Aporta una excel·lent memòria, desenvolupa la inteligència i la eloquència. També actua com a protector contra les malalties. El seu propòsit primordial es el d'inspirar i equilibrar l'home evolucionat.

FELDSPAT: Mineral molt usat per a l'elaboració d'amulets. Desenvolupa l'atractiu personal i rejuveneix. Harmonitza amb el sistema nerviós. Ens protegeix i ens dóna energia física. Ens ajuda a evolucionar i a deslligar els víncles emocionals que ens lliguen, i dels quals necessitem deslligar-nos. Igual que amb altres pedres vermelles, augmenta l'energia sexual. Alleugereix les llagues d'estòmac. Harmonitza tots els òrgans i alleugereix els mals de coll crònics. Neteja tots els xacres.

GRANAT: Estimula la nostra energia, el nostre ànim i el nostre libido. Quan l'agafem entre les mans ens aporta beneficis espirituals. Ens ajuda a relacionar-nos millor amb els demés. Obre el canal creatiu de la ment i desperta la nostra imaginació. Degut al seu intens poder, no podem abusar-ne ni fer-lo servir per a perjudicar a terceres persones, ja que ens pot perjudicar a nosaltres. Normalitza la circulació sanguinea. Els granats amb tons verdosos equilibren les energies que recorren la columna vertebral cap amunt i cap avall.

INDICOLITA: Ens ajuda a aconseguir els nostres propòsits. Canalitza l'energia positiva. Tranquilitza les ments agitades, calma la ira i millora l'ànim. Alleugereix el mal de coll, cap i quiexals. Ajuda a dissoldre els bloquejos mentals. De gran importància per a les persones a qui els seus camps àurics necessiten un fluix energètic. Les freqüències que emeten són tan altes que encara que no ens sentim atrets por elles, cumpleixen la seva misió, que és la de purificar.

JADE VERD: No pot perjudicar ningú que la faci servir, ja que no absorbeix negativitat de cap tipus sinó que la repel·leix gràcies a l'emisió de vibracions netejadores. Se li atribueix el poder de la fertilitat i l'abundància. A la Xina és símbol de protecció i prosperitat. S'utilitza amb èxit per a determinades dolències. Calma el sistema nerviós i harmonitza les relacions i les energies produint un efecte calmant. Tonifica els nervis. Usat en la meditació per a trobar la pau interior. Pel seu efecte calmant, és ideal per a superar traumes de qualsevol tipus.

JASPI VERMELL: Protegeix contra la negativitat i estabilitza l'energia de la Terra. És excel·lent per als conductes biliars i del fetge. Símbol de bona sort en Els negocis i en els jocs d'atzar. Aporta optimisme. Si posem un jaspi a l'habitació, absorbirà tota l'energia negativa. Es molt apropiat per quan ens sentim cansats, tristos o deprimits ja que aixeca l'ànim i activa l'energa. Excel·lent per a cures de neteja i desintoxicació.

LABRADORITA: Gemma en evolució. Serà de gran ajut per a la iluminació de la conciència i actuarà com a membre de l'obertura del tercer ull. Els aspectes curatius d'aquesta gemma actuen a l'àrea d'equilibri àuric. Polaritza les glàndules pineal i pituitària. La seva força es especialment eficaç per als centres de la melsa i del sacre. Estimula la fantasia, aporta paciència, redueix l'estrès i la inseguritat. Manté les parelles unides. Equilibra l'aura.

LAPISLÀTZULI: S'utiliza amb gran benefici en els exercicis de meditació. Desperta la ment, desbloqueja els xacres, cura la melangia, atrau la fortuna. Ens ajuda a prendre conciència dels nostres problemes i ens guia en la seva solució. Al ser un cristall comunicador es bó portar-lo en els exàmens o durant una entrevista laboral. Ens ajuda a escoltar al nostre esperit. Otorga capacitat i èxit. Augmenta el poder espiritual de l'individu. Molt servicial per als qui se sentin atrets per ella.

MALAQUITA: Estimula el nervi òptic, el camp visual i les funcions del pàncrees i la melsa. Canalitza l'energia positiva. Millora l'estat d'ànim. Dissipa la gelosia. Actuen contra el mal d'ull. Protegeix dels malsons. Atrau la bona fortuna. Es una de las pedres més poderoses. Harmonitza els desequilibris emocionals i calma l'estat de nervis. Va molt bé si es fa servir conjuntament amb una atzurita o un crisocol. S'ha de netejar minuciosament després del seu ús per tal que mantingui la seva capacitat vibratòria benèfica.

MALAQUITA-ATZURITA: La malaquita i l'atzurita, per separat, tenen una finalitat indispensable, però fusionades fan un treball més poderós. Permet una afluència mental que ajuda a cristalitzar els hàbits mentales ja gastats. Qualsevol ésser humà es pot beneficiar d'aquesta gemma que serà molt més efectiva dins d'uns centenars d'anys, dons encara està en evolució. Fomenta l'harmonia entre la raó i el sentiment. Té propietats inhibidores del creixement de las cèl·lules cancerígenes. Si s'aplica correctament, qualsevol malignitat d'aquest tipus respòn a l'ús d'aquest mineral.

OBSIDIANA: Atrau la bona sort i allunya les persones que absorbeixen energia dels demés. Restableix l'equilibri entre cos, ment i esperit. És un amulet contra els accidents. Guia la nostra ment per l'insconscient fent-nos adonar de tot lo bó i dolent del nostre interior, de manera que podem corregir allò que no ens agrada o que desitgem millorar de nosaltres mateixos. Extremadament poderosa per a la meditació, obrint el tercer ull cap al coneixament de la veritat.

ÒPAL: Describim aquí els que tenen qualitats vermelles, ja que els de tipus lletós sense foc tenen un altre propòsit. Les espurnes de foc dupliquen l'espectre astral i poden ser utilitzats per assol·lir els més alts nivells de visió. Tenen la qualitat de poder treballar sobre més d'un camp de força a la vegada. Les espurnes de color daurat, violeta verd y foc blau sobre fons foscos serveixen per a l'obertura del 7é xacra. Els blaus, violetes y verds se dirigeixen al 6è xacra. El 5è xacra s'estimula amb els focs verds y daurats. Los òpals de fons més lleugers estimulen el 4t xacra mentre que el 3r xacra s'estimula pel to blau i violeta de menor intensitat. El 2n i 1r xacra responen molt bé a la millor qualitat d'òpal de foc vermell daurat, el de color cirera brillant i també amb els que tenen espurnes vermelles i taronges. Mala utilització de l'òpal: El propòsit de l'òpal s'enfosqueix si està rodejat de gemmes menys dignes, ja que neutralitzen i eliminen la seva efectivitat. Son compatibles el diamant, labradorita, pedra lluna, turmalina verda, rosa i blava. No son compatibles la maragda, rubí, granat, safir o lapislàtzuli, ja que al ser totes precioses poden eliminar la seva efectivitat entre sí.

PERLA: Té propietats curatives. Les de major potència son les que s'han fet totalment en el mar i en segon lloc les cultivades d'alta qualitat. No obstant, no s'ha de fer servir amb cobdicia. Alleugereix la negativitat. Després del seu ús s'ha de netejar, dons tendeix a retenir el que absorbeix. Els signes zodiacals d'aigua son particularment susceptibles a la perla. Igual que el diamant, el portador d'una perla ha de ser responsable del seu bon ús. S'ha de portar amb respecte, cura i plaer.

PEDRA LLUNA: Gemma de gran significat espiritual que potencía el creixement interior. Ajuda a qui desitja un creixement entre cos i ànima. Ajuda a regular las emocions. Estimula la glàndula pineal, que està en contacte amb l'esència de l'ànima. Desenvolupa la intuició, ja que ens ajuda a escoltar el nostre interior. Recomanada en els trastorns menstruales i problemes endocrins. Combat l'asma, tots els mals de cap, estats febrils y cura les impureses de la pell. A les persones amb signe de foc se'ls recomana que la facin servir conjuntament amb pedres de color blau.

PEDRA DE SANG (HEMATITE): Atenua la ment i millora la memòria. Proporciona calma i ens fa compendre que les limitacions les posem (concient o inconcientment) nosaltres mateixos. Alleugereix els problemes de la pell i actua favorablement amb els òrgans que filtren la sang. Descongestiu, regenera els teixts, accelera la recuperació d'intervencions quirúrgiques i allunya les energies negatives. Molt bona per a la meditació ja que connecta a la persona que la practica amb nous i valuosos coneixements.

RUBÍ: Enforteix l'esperit. Agilitza la ment, la inteligència i l'estat emocional. Ofereix benovolència, inteligència i pietat. Ajuda a superar les pors, ens allibera de mals pensaments i ens porta prosperitat i salut. Intensifica les energies de l'aparell circulatori. Degut al seu gran poder s'ha de fer servir amb responsabilitat i sinceritat, altrament, si la fem servir amb finalitats altruïstes, ens pot perjudicar. És un gran aliat però un enemic poderós si s'utilitza malament.

SODALITA: Mineral que encara està en constucció. Ajuda a equilibrar les glàndules que elaboren la insulina. En un futur podrà actuar de forma similar a un lapislàtzuli. Estimula la inteligència i facilita el companyarisme. Proporciona l'habilitat d'arribar a solucions lògiques a través d'un procés racional. Es sedant i tranquilitzant, calmant els nervis. Comunica bé i desperta l'expresió creativa. S'utilitza en casos d'alteracions de l'aparell digestiu i en casos d'insomni.

SUGILITA: Pedra coneguda per la seva utilització en el tractament del càncer. Ajuda a dissipar les energies negatives que generen aquestes malalties. Usada per a la meditació, ens ajuda a compendre el món, el sentit de les coses i la nostra misió en aquesta vida. Ens aporta pau, amor i enteniment. Representa l'amor espiritual i la sabiduria. Fomenta el perdó, elimina l'hostilitat i alleugereix el dolor, la pena i la por. Es una de les pedres de l'amor. Benèfica per qui pateix esquizofrènia, paranòia, autisme. Transmet capacitat d'afrontar les situacions desagradables.

TOPAZI: El fluix d'energia creativa s'intensifica portant o prejectant el topazi al circuit mental. Les càrregues elèctriques pesades alliberades per aquest cristall creen voltatge en el cos humà, cosa que fa que sigui beneficiós en casos d'esgotament i nerviosisme. Equilibra les pors del sistema nerviós. Estimula els centres de la melsa i del sacre i redueix les possibles congestions. Aporta felicitat entre les parelles. Ajuda a suavitzar les preocupacions i a sortir de la depresió.

TOPAZI BLAU: Se la coneix com la gemma de la veritat per què connecta amb el xacra del coll i ens facilita la comunicació permetent-nos dir inclús allò que ens costa. Regula la funció de la glàndula tiroides. Alleugereix les tensions, els mals de cap, les penes físiques i espiriuals. Ens allibera de pensaments negatius. Posada a sota del coixí proporciona un somni tranquil i mitiga el mal de coll. Ajuda en els tractaments de tiròides, goll, inflamació i dolor. Té efectes curatius en la trombòsi, varius i hemorroides. Es font d'inspiració i felicitat.

TOPAZI IMPERIAL: Amplia la nostra atenció i ens ajuda a trobar la tranquilitat interior. Proporciona un estat de plenitut física i estimula el centre nerviós. Desbloqueja la ment i activa la nostra capacitat creativa. És ideal per a persones l'activitat dels quals es relaciona amb la creativitat, ja sigui artistes, escriptors, inventors etc. Transmet efectivitat en la depresió, tumors, problemes digestius i hepàtics. Enforteix la columna vertebral.

TURMALINA: És la pedra que poseeix els millors beneficis pel cos i la ment. Ofereix la seva energia per a debilitar i equilibrar la polaritat millor que qualsevol altra pedra. No pot perjudicar a ningú ja que no absorbeix ni acumula negativitat. Símbol de la pasió. Poseeix les vibracions de l'amor. Influeix en el sistema nerviós, ajudant a conciliar el son. Ens aporta protecció contra el mal d'ull. Elimina temors i accions negatives. Neutralitza l'estrès, la por i l'angoixa.

TURMALINA COR DE SÍNDRIA: La pedra d'aquesta categoria té una triple funció: 1- Actua sobre el metabolisme i la funció endocrina mantenin-los en equilibri i ajustant-los quan cal. 2- Com equilibri de la polaritat sobre las energies mantenint-les en ordre i dirigint-les si s'obstrueixen. 3- Com instrument quan s'usa en procediments curatius. S'ha de considerar com una forma preventiva del càncer, dons el seu continu equilibri de les emanacions pot fer desaparèixer el creixement cel·lular irregular, o carcinoma. No s'ha de considerar com curativa, sino como preventiva.

TURMALINA NEGRA: Pedra per excel·lència per allunyar les energies negatives del cos (tan físic com emocional) ja que neutralitza els sentiments d'angoixa, temor, estrès, enveja i odi. En lloc de canalitzar-los i allunyar-los, proporciona una capa protectora que inmunitza al pacient. Neutralitza les malalties psicosomàtiques, els moments d'angoixa i desesperació. Protegeix de les agresions externes i de les que es pugui inferir un mateix. Favorable per a superar situacions adverses.

TURMALINA ROSA: Té una influència poderosa sobre la persona que se sent atret per ella per un sentiment especial. Equilibra la voluntat d'amor i sacrifici. Elimina conflictes i ajuda a superar la desesperació i la por al fracàs. Especialment compatible amb persones que practiquen ioga. Promou l'amor propi i desterra sentiments d'odi, por i revenja. Desenvolupa la capacitat d'estimar. Controla l'amargor i la incapacitat de treure profit dels valors d'un mateix.

TURMALINA VERDA: Equilibra el sistema nerviós i tranquilitza la ment. Elimina la confusió. Regula l'aparell digestiu. Es fa servir també en els desordres menstruals, refredats, diarrea i enuresi. Alleugereix el símptoma d'esgotament. D'ús recomanat en els assumptes de diners ja que ajuda a pendre les decisions encertades. Té qualitats clarividents i qui la faci servir sabrà escollir el millor per a les seves activitats o negoci. Suavitza l'estat d'ansietat nerviosa.

TURQUESA: Gemma que està acabant un llarg segle en aquest planeta i que serà reemplaçada per altres gemmes similars com el crisocol. Augmenta l'estat d'atenció i creativitat. Recomanada per a les afeccions de la laringe, brònquis, pulmons, amígdales. Regula la glàndula tiroides. Excel·lent per a la vista. Útil per a combatre l'anorèxia. Estimula la glàndula pituiraria. El poseidor d'una turquesa no tindrà necessitats econòmiques. El seu color canvia quan el poseidor es posa malalt o quan pot patir algun imprevist.

SAFIR: La seva taxa vibratòria gairebé no té igual en la quantitat de benediccions del pla interior que pot concedir en els nivells mentals. El raig indi escombra la confusió de l'intelecte i de la raó promovent la intuició. Transfigura els aspectes de la ment permetent-lo saltar pel buit existent entre el pensament i el concepte abstracte. Dóna bon color al rostre i treu el mal de cap. Se li atribueix poders màgics divins.



Font: Piedras que curan

1 comentari:

 
Free counter and web stats Catapings.cat