dimarts, 30 de març del 2010

UN TREBALL MERAVELLÓS (I)

Algunes persones semblen ser molt afortunades a la seva feina. Els encanta el què fan, exerceixen gran quantitat d'activitats interessants, sempre els ofereixen noves oportunitats i semblen collir un èxit després d'un altre sense que això els suposi grans problemes. Si aquest no és el vostre cas, proveu a realitzar els següents rituals per veure si us poden ajudar.

Sortir a la fotografia

Si no sentiu massa entusiasme per la vostra feina, i us sentiu apàtics, desconnectats i no involucrats en el que feu, potser aquest ritual us pot ajudar a sentir-vos més partícip del que està passant i fer que us resulti més fàcil el poder desenvolupar un paper protagonista a la vostra feina.

NECESSITAREU:
  • Un full de paper o cartolina gran.
  • Fotografies que simbolitzin el vostre lloc de treball i l'activitat en sí d'una forma positiva. Retalleu-les de pamflets, revistes, anuncis, etc.
  • Pegament.
  • Una fotografia vostra (preferenment una en la que estigueu somrients).
  • Dues espelmes.

Reuniu totes les fotografies i poseu la vostra en un costat. Enceneu l'espelma per recordar al vostre subconscient que esteu fent quelcom especial. Enganxeu les fotografies al ful de paper o cartolina i formeu un bonic collage. Preneu-vos el temps que calgui i gaudiu del "joc". Contempleu una estona la imatge que heu creat, concentrant-vos en la impresió positiva que transmet. Enganxeu la vostra fotografia en el centre mateix del collage i poseu-lo, un cop acabat, on el veieu cada dia.

VARIACIONS

Si considereu que a la vostra feina no us valoren o no us tenen en compte, procediu a fer el mateix collage que hem descrit abans i amb un retolador daurat dibuixeu al voltant de la vostra foto un magnífic marc ornamental. Si us sentiu particularment alegres, decoreu el vostre marc amb cintes, flors, galindaines i lluentons. Si considereu que a la vostra vida laboral li manca alguna cosa, incloeu al vostre collage moltes fotos que representin allò que trobeu a faltar. Si us sentiu desvinculat, desencantat amb aspectes específics de la vostra feina, procediu a fer el collage tal com s'indica anteriorment incluent fotos que representin allò amb el que teniu dificultats. Entre la vostra foto i aquestes imatges poseu unes cintes daurades per tornar a connectar-vos simbòlicament.

Desbloquejarse professionalment

Quan professionalment us sentiu estancat, mancats d'energia per seguir endavant o no estigueu segurs del proper pas que heu de fer, proveu a fer aquest ritual per intentar sortir d'aquesta crisi.

NECESSITAREU:

  • Una escala.
  • Alguna cosa que representi l'èxit professional.
  • Objectes que representin obstàcles o traves al vostre èxit (un per cada graó de l'escala).
  • Una paperera.
  • Una campana.

Si us plau, aneu amb compte en fer aquest ritual. Preneu-vos el vostre temps i assegureu-vos que l'escala està ben il·luminada i que ningú la farà servir durant el ritual. Poseu l'objecte que representi l'èxit al capdemunt de l'escala i distribuiu els "obstacles" pels graons. Escolliu qualsevol cosa que tingui sentit per vosaltres, potser un rellotge, si sentiu que el vostre problema és el temps; una nina de drap, si us manquen forces; o una pila de papers, si us estanqueu amb les tasques administratives. Una foto d'una boca tancada podria representar la vostra incapacidad per comunicar-vos, o una pila de roba arrugada pot representar les tasques domèstiques que consumeixen la vostra energia. Poseu la paperera a la part inferior de l'escala. Feu sonar la campana per indicar el començament del ritual. Agafeu l'objecte que havieu posat al primer graó, penseu un moment en el què representa i tireu-ho a la paperera. Paseu al següent graó amb el següent objecte i repetiu la operació. Lentament aneu aclarint el camí cap a la part superior de l'escala, tirant cada osbtacle a la paperera (sí, això significa que haureu de pujar i baixar l'escala varies vegades, però ningú ha dit que l'èxit arribava sense esforç). Quan tots els obstacles estiguin a la paperera, aixeque-la i noteu el seu pes. Això és el que s'interposava entre vosaltres i el vostre objectiu professional. Col·loqueu un extrem de la cinta daurada sota la paperera. Pugeu -per darrer cop- l'escala i lligueu l'altre extrem de la cinta al voltant de l'objecte que significa l'èxit. Agaeu l'objecte entre les mans i sentiu el goig que produeix haver assol·lit l'èxit després de tants esforços. Amb una suau estrebada, allibereu l'extrem de la cinta que heu posat sota la paperera. Ara l'èxit és veritablement vostre. Emboliqueu l'objecte amb la cinta i poseu-lo en un lloc destacat. Després d'uns dies, deslligueu la cinta i deixeu l'objecte en un lloc on el pugueu veure. Si podeu, porteu-lo amb vosaltres a la feina. Guardeu la cinta y, quan necessiteu un impuls a la vostra carrera professional, talleu un tros de cinta i lligueu-vos-el al canell com una polsera per tal que us recordi com heu arribat a superar els obstacles.

VARIACIONS

Si són els vostres propis pensaments i dubtes els que s'interposen al vostre camí, escriviu "si, però..." i "què passaria si..." en diferents paperets i col·loqueu-los a cada graó. A mida que pugeu, arrugueu enèrgicament cada paperet abans de tirar-los a la paperera. Si són excuses el què us està bloquejant, seguiu el mateix procediment. Si us sentiu frustats però no podeu identificar els vostres bloquejos, feu servir mahons o pedres per representar-los. Si no us podeu concentrar, feu servir un capdell de llana per simbolitzar el vostre problema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Free counter and web stats Catapings.cat