dimecres, 3 de març del 2010

RITUAL: LES ESTACIONS DE L'ÀNIMA (I)

El conectar-se amb la màgia de la vida quotidiana també contribueix a despertar la vostra conciència als profunds ritmes de l'existència. El sol recorre el seu gran cicle anual pasant del temps somort de l'hivern a l'abundància de l'època de collita. La lluna té les seves pròpies fases, creixent i menguant amb el pas dels mesos. La vida també té els seus cicles. Els rituals satisfan les necessitats espirituals i emocionals que aquests cicles provoquen en nosaltres. Encara que actualment els calendaris personals tendexen a girar al voltant de l'any escolar o de l'any fiscal més que no pas al voltant als antics cicles de la sembra i collita, intenteu practicar alguns d'aquests rituals per mantenir l'antic sentit de majestuosa progresió de les estacions. El propòsit d'aquests rituals és ajudar-vos a conservar el sentit de l'ordre natural dels aconteixements, cosa que ha de contribuir a mantenir en harmonia el vostre món interior amb el món natural.

EL CALENDARI LLUNA

Des de temps immemorials les fases de creixement i minva de la lluna a mida que avança el seu cicle mensual han tingut un significat simbòlic. Aprofitue el poder de la lluna i planifiqueu les vostres activitats d'acord amb el calendari lluna.

Lluna creixent i lluna plena

La luna creixent té les banyes cap a l'esquerra, com la C al revés. Simbolitza el creixement i potencial i representa l'aparició de noves oportunitats Constitueix, per tan, un bon moment per començar qualsevol cosa que desitgeu que creixi i prosperi. Qualsevol moment entre la lluna nova i la luna plena és bo per començar alguna cosa nova o posar plans en marxa, però quan abans ho feu, molt millor. Feu bo qualsevol començament amb aquest ritual.

NECESSITAREU:

  • Una espelma blanca
  • Un amulet o joia d'argent
  • Llapiz i papel
  • Un test i un paquete de llavors (flors blanques o una herba de fulles platejades anirien molt bé)

Asseieu-vos en un lloc des del que pugueu veure la lluna nova i enceneu una espelma. Asseieu-vos sota la llum clara tranquil·la i penseu en el vostre nou pla o projecte. Escriviu en el paper el que teniu intenció de fer i què és el que voleu que succeeixi. Doblegueu el paper de manera que quedi el més petit possible i enterreu-lo en el test. Planteu a sobre les llavors. Sostingueu amunt, cap a la lluna, l'amulet d'argent i tracteu de visualitzar com tot el potencial de la lluna nova s'escampa per sobre d'ell. D'aquí a uns dies la lluna deixarà de ser un barra primeta de plata per convertir-se en un globus platejat. De la mateixa forma natural, els vostres plans també tenen el potencial per madurar i donar els seus fruits. Porteu sempre a sobre l'amulet per que us recordi els vostres plans. Regueu i cuideu les llavors plantades mentre arrelen i es desenvolupen. De la mateixa forma, cuideu els vostres plans, parant atenció tots els dies per tal que també germinin i creixin.

Fosca lluna minvant

Les banyes de la lluna vella i minvant apunten cap a la dreta, com una C. La lluna minvant marca un moment de finalització, simbolitza reducció i decinació i constitueix un bon moment per fer un ritual per què alguna cosa disminueixi o no creixi massa. Quan volgueu despendre-us d'un mal costum, d'una adicció o posar-vos a dieta, feu-ho després de la lluna plena, deixant que el simbolisme del seu disc minvant pugui ajudar la vostra voluntat.

NECESSITAREU:

  • Una espelma blanca
  • Un amulet d'argent o joia d'argent
  • Paper i llapis
  • Un recipient no inflamable

Asseieu-vos en un lloc on pugueu veure la lluna. Com més vella sigui la lluna, més triga a sortir, així és que prepareu-vos per fer el ritual més enllà de la mitjanit si escolliu una lluna que hagi superat molt la seva plenitud. Enceneu l'espelma, asseieu-vos i penseu en aquelles coses presents a la vostra vida de les quals us en voleu desempellagar. Escriviu en un paper com us sentiu al respecte, com us han ferit aquestes coses o com us han impedit progressar en el passat. En un altre paper escriviu el que desitgeu que passi i que penseu fer al respecte. Doblegueu el paper i exposeu-lo a la flama de l'espelma per tal de cremar-lo fins que es redueixi a cendres en el recipient no inflamable. Alceu l'amulet en direcció a la lluna i tracteu de visualitzar fluint cap el poder de la lluna vella. En pocs dies aquesta mateixa lluna passarà de ser un globus platejat a ser un prim resquill per després desaparèixer. Qualsevol cosa que us sembli que us domina, minvarà i disminuirà exactament de la mateixa manera. Emboliqueu l'amulet amb el segon paper que conté les noves intencions. Guardeu-ho i a la següent lluna nova, feu-los servir per realitzar el ritual de lluna creixent que acabem d'explicar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Free counter and web stats Catapings.cat