dijous, 25 de març del 2010

RESOLUCIÓ DE CONFLICTES

Inclús les relacions més lluminoses solen tenir els seus dies dolents. Sempre hi haurà períodes en els que atravessem per conflictes i disputes, però els rituals poden ajudar-nos a resoldre els problemes internament, de manera que podem guarir ferides i suavitzar les coses.

Enterrar la falç

Aquest ritual us pot ajudar a alliberar la ment d'antics resentiments respecte a amics o companys, deixant-vos llibertat per continuar amb el cor més lleuger.

NECESSITAREU:
  • Una pedra.
  • Paper i llapis.
  • Una espelma blanca.
  • Un test amb una planta de sàlvia.
  • Cinta blanca.
  • Una mica de terra, un test gran o una jardinera.

Enceneu l'espelma i preneu-vos un moment per concentrar-vos en el vostre objectiu -enterrar de manera ferma i definitiva aquest resentiment-. A la llum de l'espelma escriviu tan detalladament com us sigui possible el motiu d'aquest resentiment. Mentre escriviu, visualitzeu com tot aquest resentiment surt fora de la vostra persona i es trasl·lada al paper. Observeu com el paper es torna més negre, pesat i saturat a mida que vosaltres us sentiu més lleuger i lliure. Feu amb fermesa una linea sota el que heu escrit dient: "Aquest és el fi de tot això, aquest és el fi". Asseieu-vos tranquilament un moment a la llum de l'espelma, sentint com la flama crema qualsevol resta de negativitat. Emboliqueu el paper al voltant de la pedra i lligueu-los amb la cinta. Amb la ment en un estat positiu, enterreu profundament el vostre resentiment a la terra de la jardinera. Visualitzeu com la terra curativa disòl el verí neutralitzant-lo. Procediu ara a plantar la sàlvia a sobre -la sàlvia és una planta curativa i purificant. Regueu i cuideu la sàlvia per tal que us recordi la vostra feliç alliberació. Si voleu que resulti completament curatiu, prepareu un menjar de reconciliació amanit amb sàlvia i convideu a gaudir de l'àpat a la persona objecte de resentiment.

Guarint una ferida

Aquest és un altre ritual per ajudar a sanejar un trencament entre vosaltres i una altre persona.

NECESSITAREU:

  • Una fotografia vostra.
  • Una fotografia de l'altre persona -si no en teniu cap, alguna cosa que el simbolitzi-.
  • Un pot de mel i una cullera.
  • Una cinta blanca.

Podeu practicar aquest ritual a la llum del dia o a la llum de les espelmes, segons preferiu. Agafeu la foto o el símbol i concentreu-vos-hi. Digueu-li a la persona tot el que desitgeu dir-li. Desfogueu-vos, però recordeu que esteu intentant guarir una ferida entre vosaltres i aquesta persona, no augmenteu la rencúnia. Quan li hàgiu dit tot el que li havieu de dir, reuniu els vostres pensaments i preneu una cullerada de mel. Gaudiu de la dolçor a la vostre llenga i procureu recordar alguna cosa que us agradi o admireu de l'altre persona. Observeu la foto o símbol i penseu en una altre cosa que us agradi d'ell o ella. Continueu fent-ho fins que ja no se us acudeixin més coses positivies de l'altre persona. Junteu les fotos, cara a cara, i lligue-les amb la cinta blanca (o lligueu la vostra foto i el símbol de l'altre). Poseu el conjunt en un lloc segur. Si és possible i raonable, aneu a veure l'altre persona, truqueu-la o escriviu-la, i resoleu la situació entre vosaltres tan aviat com us sigui possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Free counter and web stats Catapings.cat