dissabte, 27 de març del 2010

EL VOSTRE LLOC EN EL GRUP

A vegades resulta difícil trobar el nostre lloc dins d'un grup o organització nous. Quan canviem de feina o ens mudem a un nou barri o fem nous amics, volem saber quin és el nostre lloc, o com ens relacionem amb els demés. Tot i que sentim que pertanyem al grup, a vegades pot ser un veritable repte. Practiqueu aquest ritual i ajudeu així al vostre inconscient a treballar sobre el problema.

El mapa d'un mateix

NECESSITAREU:
  • Un full de paper o una tarjeta.
  • Una fotografia vostra en la que se us vegi alegres i relaxats.
  • Fotografies o símbols de les altres persones implicades (si no en teniu, escriviu els seus noms en trossos de paper).
  • Pegament.
  • Dues espelmes de color taronja i alguna cosa per a fer-hi una inscripció.

Inscriviu a les esplemes la runa Ehwaz , símbol de lleieltat i recolzament. Enceneu-les i poseu les fotos, símbols, noms o qualsevol altre cosa sobre el full de paper. Canvieu-los de lloc fins que sentiu que heu aconseguit fer una representació del grup. Totes les persones són iguals o hi ha alguna persona situada més alt i una altra més baix degut a algún tipus de jerarquia? Hi ha persones situades en el centre i d'altres situades més a la perifèria? Hi ha grups dins del grup? Preneu-vos el temps que considereu necessari i feu servir tota la vostra intuició per aconseguir una harmonia. Si encara no us heu inclòs vosaltres, on encaixeu? Esteu contents on esteu o us agradaria estar en un lloc diferent? Seguiu fent canvis fins que us sentiu còmodes. Quan us sentiu satisfets, enganxeu-ho tot en el lloc assignat i poseu el quadre en un lloc on el pogueu veure sovint. Si passats uns dies decidiu que no us satisfà el lloc en el que us heu col·locat en aquesta representació, sempre podeu canviar-ho o fer un quadre nou.

Canviant el mapa

A vegades, vosaltres sabeu exactament on i com encaixeu, però voleu canviar-ho. Probeu a fer a les hores aquest ritual.

NECESSITAREU:

  • Un full de paper o una tarjeta.
  • Una foto vostra en la que se us vegi feliç.
  • Fotos o símbols de les altres persones involucrades (si no en teniu, escriviu els seus noms en trossos de paper).
  • Pegament.
  • Dues espelmes de color taronja i alguna cosa per a fer-hi una inscripció.

És esencialment el mateix ritual que l'anterior. Utilitzeu els dibuixos, fotos i símbols per crear un retrat del grup de la mateixa manera que en el ritual anterior. No obstant, aquesta vegada, incluiu-vos-hi en la posició que creieu que ocupeu, però no enganxeu res encara. Reflexioneu un moment sobre el que observeu. Com us sentiu al respecte? Veient-ho tot col·locat en un lloc, hi ha canvis evidents que voldrieu fer? Col·loqueu-vos en la posició que voldrieu ocupar. Seguiu canviant el diseny fins aconseguir alguna cosa que us satisfaci. Enganxeu totes les fotos i col·loqueu aquest quadre on el pugueu veure sovint.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Free counter and web stats Catapings.cat