dimecres, 10 de març del 2010

ALIMENTS ESPIRITUALS (II)

CONDIMENTEU LA VOSTRA VIDA

Si a la vostra vida li manca una mica d'animació, probeu a afegir simbòlicament condiment fent servir moltes espècies picants en els vostres menjars i molt aviat la resta de la vostra vida s'haurà "contagiat". De manera que, sempre que pugueu, feu servir espècies picants:
  • Posseu molta mostassa en els frankfurts i hamburgueses.
  • Afegiu bitxo a les sopes i guisats.
  • Poseu una mica de curry als guisats.
  • Afegiu nou moscat i canyella als pastissos.
  • Poseu una mica de gingebre o canyella al cafè.

Mentre mengeu o bebeu, tracteu d'imaginar que les espècies us estan proporcionant una sensació de caliu i vitalitat. Probeu d'elaborar aquestes receptes.

CHILI WARMER

El bitxo, com el pebre vermell picant, és una espècie picant i vibrant. Si desitgeu aconseguir sentir-vos picants i vibrants com aquests dos condiments, probeu a fer aquest ritual fent servir anacards, pebre vermell picant i bitxo. Enceneu una espelma vermella i poseu música amb molta energia. Escalfeu una mica d'oli a la paella amb mitja cullaradeta de bitxo picat en pols i mitja de pebre vermell picant. Afegiu una cullarada de puré de tomàquet per barrejar ambdues espècies. Poseu un parell de grapats d'anacards i fregiu-los remenant fins que estiguin ben arrebossats amb la barreja d'espècies. Remaneu i agiteu els anacards al ritme de la música, i mentre ho feu, tracteu de visualitzar com la barreja fa bombolletes desprenent energia. Imagineu com els anacards van absorbint tota aquesta energia. Poseu els anacards en un recipient vermell i afegiu-hi una mica de sal marina. Mentre ho mengeu, procureu visualitzar com l'ardent energia dels anacards penetra en el vostre interior. Imagineu com a dins vostre s'alliberen guspires d'energia que abans ignoràveu que existien.

PASTÍS DE CANYELLA

Si desitgeu sensacions riques i suaus per la vostra vida, feu servir la canyella, que és més suau, dolça i relaxant que el bitxo però igual d'exòtica. Hi ha alguna cosa més nutritiva que un pastís casolà -especialment si es tracta d'un pastís de canyella- fet al forn de casa? Prepareu-ho tot a la llum de les espelmes mentre escolteu la vostra música preferida. Escalfeu prèviament el forn. En un bol barregeu 300 grams de farina amb una cullaradeta de canyella. Remaneu intentant visualitzar com aquesta bona, suau i exòtica energia es va extenent al vostre interior. Afegiu ara un grapat de fruits secs (groselles, panses, etc,). Imagineu que aquesta abundant energia va augmentant cada ccop més. Incorporeu a la barreja 100 grams del sucre candi més fosc que trobeu. Remaneu mentre visualitzeu l'exuberant barreja de la suau energia de la canyella, a la que també se li afegeix l'energia proporcionada per la llum de les espelmes i la música. Incorporeu a la barreja 300 centilitres de llet i quatre cullarades soperes d'oli. Batiu-ho tot fins que la barreja quedi homogènia i avoque-ho en un motlle folrat amb paper parafinat. Coeu-ho al forn a 180º durants uns 40-45 minuts. Mentre es cou el bescuit, concentreu-vos en tot el que hi ha de càlid i suau a la vostra vida. Escriviu en un paper tot allò que us faci sentir bé. Si ho desitgeu, podeu mirar albums de fotos i vells records. Concentreu-vos en càlids pensaments amorosos mentre gaudiu de l'aroma de la canyella. Apagueu el forn i deixeu refredar el pastís.

TE DE GINGEBRE

Necessiteu revitalitzar-vos? La forma més ràpida es beure una infusió de gingebre. Ratlleu una mica d'arrel de gingebre en un bol de color groc o taronja. Avoqueu l'aigua calenta i afegiu una o dues cullerades de mel, segons el vostre gust. Mentre bebeu aquesta infusió, procureu visualitzar com la potent energia del gingebre va inundant cada cèl·lula del vostre cos i tota la vostra ment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Free counter and web stats Catapings.cat