divendres, 12 de març del 2010

ALIMENTS ESPIRITUALS (V)

CUINAR

També podeu afegir una càrrega simbòlica als vostres menjars segons la manera de preparar-los. Escolliu un mètode per cuinar que s'adapti a les vostres necessitats esprituals.

El forn

Des de l'antiguitat el forn és símbol d'acolliment i del bon menjar. Si desitgeu aquests aspectes per la vostra vida, procureu coure un pa o pastís al forn.

NECESSITAREU:
  • Espelmes
  • Una recepta per elaborar pa o pastís
  • Un forn

Prepareu-ho tot a la llum de les espelmes. Enceneu el forn. Quan s'hagi escalfat, poseu-hi el pa o pastís. Mentre s'està coent, concentreu-vos en la part de la vostra vida que necessita més calor i aliment. Mireu fotos, escriviu les idees que se us acudeixin, repasseu vells records i àlbums, qualsevol cosa que us faci sentir bé. Procureu pensar en coses agradables, tenir pensaments positius d'amor mentre ho feu. Imagineu el vostre pa o pastís escalfant-se amb l'escalfor de l'amor, i que aquesta escalfor fa que una massa freda i sense vida es vagi cuinant i transformant en alguna cosa càlida, nutritiva i deliciosa. Estireu-vos i relaxeu-vos per gaudir del vostre pa o pastís. Si ho desitgeu podeu compartir aquest moment amb algú especial.

El microones

Al cuinar en el microones esteu afegint, literalment, energia al menjar. Si sentiu que us manca entusiasme, que no teniu esma per a fer res, escolliu un menjar que pogueu preparar al microones. Mentre cuineu, intenteu visualitzar tota l'energia que desprèn el microones i sentiu com, al mateix temps, augmenta el vostre estat d'ànim.


Fregir

L'acte de fregir pot ser una altre gran font d'energia. Fregiu a foc viu i remaneu el menjar amb ganes. Intenteu visualitzar afegint empenta al vostre menjar mentre remeneu la paella. Si voleu que l'efecte sigui encara més gran, feu servir aliments de color vermell, taronja i groc i afegiu moltes espècies.

La cassola

Fer un guisat és un procés complex que requereix temps. La suma de les parts és tan important com el resultat. Quan volgueu reunir a un grup de persones feu servir, pel seu valor simbòlic, una cassola per fer el menjar.

NECESSITAREU:

  • Un grup d'amics a qui volgueu reunir. Demaneu que cada un aporti un ingredient diferent pel guisat: verdures, herbes, espècies, carn o peix, llegum, etc.
  • Ingredients bàsics per guisar: sal, caldo, farina per espessir, condiments, etc.
  • Una cullera de fusta per remenar.
  • Una bona recepte.
  • Una olla o cassola grand.

Poseu l'olla al foc i demaneu a cada un dels vostres amics que vagin afegint l'ingredient que han portat. A continuació completeu amb l'adequada quantitat de líquid, condiments, etc. Que cada un dels vostres convidats remenin el guisat amb la cullera de fusta i, mentre ho fan, que pensin un desig, i l'afegeixin simbòlicament. Deixeu que es vagi fent el menjar i, mentrestant gaudiu de la companyia dels vostres convidats. Un cop preparat, procediu a repartir-lo junt amb una mica de pa, vi i qualsevol cosa que volgueu i gaudiu-ho tots junts. També podeu fer servir la cassola quan necessiteu unificar diferents facetes de la vostra vida que no acaven de concordar, per exemple, la família i la feina. Cada ingredient representarà una d'aquestes coses que voleu unificar. Prepareu el guisat igual que abans, i mentre ho feu, escriviu en un paper aquelles idees que us poden ajudar a equilibrar la vostra vida. Mentre mengeu, gaudiu de la barreja de sabors i ingredients del vostre guisat i visualitzeu com combinen de la mateixa manera les diferets facetes de la vostra vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Free counter and web stats Catapings.cat