divendres, 5 de març del 2010

RITUALS: LES ESTACIONS DE L'ÀNIMA (V)

L'EQUINOCCI DE TARDOR

El 21 de Setembre, el dia i la nit són igual de llargs, però a partir d'aquest moment els dies es comencen a escurçar i les nit a allargar-se. L'hemisferi nord es deplaça cap a la foscor i l'hivern, novament en el gran cecle de les estacions. Aquesta és l'època de la collita. Reviseu les vostres esperances i plans, que hauríen de començar a donar fruit. Si no és així, comprobeu si una mica de "fertilitzant" en forma de temps o diners fa que apareixin aquests fruits. Comenceu a recollir les vostres recompenses i a cel·lebrar els vostres èxits. Protegiu les idees sensibles, o que encara no han madurat prou, dels vents de l'impaciència o desil·lusió del fred hivern, però talleu les branques mortes. Examineu la vostra collita i trobeu les llavors de les espereances i somnis del proper any.

ALTAR

Es tracta d'un altar dedicat a la consecució de les coses. Decoreu-lo amb fruites i flors de tardor. Si les fulles han començat a canviar de color, incluiu-ne algunes de color vermell o groc fosc. Enceneu espelmes de color groc, taronja i vermell fosc. Escriviu en un paper els vostres èxits i poseu-ho a l'altar on ho pugueu llegir i gaudir. Cel·lebreu els vostres èxits sense reserves.

EL TEMA DEL DIA ÉS...
Esperit positiu i equil·libri. La tardor pot ser una època bastant trista. Manteniu-vos amb bon ànim dedicant un dia a l'harmonia i el benestar. Rebeu el dia amb el ritual Per començar bé el dia [veure post de 5 de febrer de 2010 "Petits exercicis per aixecar l'ànim (I)] seguit del ritual (publicat el mateix dia a continuació de l'anterior) Obrint-nos al nou dia i doneu la benvinguda als fruits de la tardor. A primera hora del matí feu uns suaus exercicis físics d'estirament durant uns vint o trenta minuts mentre escolteu un tipus de música per aixecar la moral. Mentre feu els estiraments, sentiu com el vostre cos es torna més equil·librat i receptiu. Megeu fruits de la collita: fruits secs i llavors. Afegiu espècies picants com el gingebre, canyella i nou moscat. Bebeu te de gavarrera i esbarzer, tes de fruits de matolls per tal que us recordin la prodigalitat de la tardor. Si ja hi han hagut les primeres gelades, pot ser que les fulles dels arbres estiguin començant a canviar de color. Feu una passejada a peu o en bicicleta pels boscos, parcs i jardins i gaudiu del sol i de les tonalitats de colors de les fulles. Si podeu, aneu a algun lloc que us resulti particularment bonic. Prepareu-vos un Bany per l'esperit [veure post de 6 de febrer de 2010 "Petits exercicis per aixecar l'anim(V)] amb gingebre, canyella, nou moscat i qualsevol altre espècie aromàtica que us agradi. Enceneu les espelmes i visualitzeu la sauvitat de la seva llum fonent-se amb la fragància càlida i picant. Aspireu-la introduint-la en les misterioses profunditats del vostre ser. Imagineu que s'omple amb la suau i daurada llum del sol de tardor.

Ritual de l'equinocci de tardor

Escolliu un animal totèmic per què us acompanyi a l'hivern amb aquest ritual

NECESSITAREU:
  • Dues espelmes de color taronja fosc

Enceneu les espelmes, respireu profundament i relaxeu-vos. Acluqueu els ulls i imagineu que camineu per un bosc a la tardor. Seguiu el camí que s'exten davant vostre fins arribar a un clar. Asseieu-vos, epereu a que el vostre animal aliat vingui a vosaltres. Quan arribi, doneu-li la benvinguda calurosament amb unes palmadetes. Visualitzeu com us fusioneu amb l'animal. Preneu-vos el temps necessari per absorbir la seva energia i sentir el seu poder. Feu-vos conscients de la seva personalitat, la seva saviesa i la seva fortalesa física dins vostre. Preneu-vos un temps per gaudir simplemet del fet de ser un amb aquest animal. Correu, voleu, nadeu, caceu, prepareu-vos i pastoreu o el que preferiu. Després torneu al vostre propi cos. Doneu les gràcies al vostre animal totèmic i digue-li lo contents que esteu de que ell hagi vingut a vosaltres i com espereu tornar-vos a trobar amb ell en un futur. De tornada al món real, feu-vos amb un amulet petit, imatge o figura que representi al vostre animal totèmic i que us faci recordar els seus poders. Reflexioneu sobre com aquests poders us podrien ajudar i proposeu-vos desenvolupar-los en vosaltres. Torneu a aquest món sempre que ho desitgeu i visiteu el vostre animal totèmic sempre que necessiteu accedir a les seves qualitats particulars.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Free counter and web stats Catapings.cat