dissabte, 6 de març del 2010

FESTIVALS (I): IMBOLC



A més de l'any solar, els antics celtes celebraven també quatre grans festivals en les quatre estacions de l'any. Aquests eren moments de gran festa i celebració, que sovint duraven tres dies. Alguns d'aquests festivals encara es cel·lebren d'una manera o altre, però els següents rituals intenten interpretar-los d'una manera que tinguin sentit per nosaltres en el món modern a la vegada que segueixen mantenient aquests víncles amb la tradició antiga. Cada festival té un altar, un tema pel dia i un ritual per ajudar-vos a entrar en l'ambient d'aquest dia i cel·lebrar-lo com correspon.

IMBOLC


Imbolc, o el dia de la Candelera, és el 2 de Febrer. Es tracta d'una festivitat de fe i esperança. Just quan tot sembla esmorteït, sota la superfície està despertant la nova vida i els primers signes comencen a ser visibles en aquesta època. Es tracta d'un festival relacionat amb la justificació de la fe i amb el fet de no deixar de ser optimistes quan tot sembla perdut. És una època de tranquil·litat i reflexió, sustentada sobre un goig serè davant la tornada de la llum i de la vida al món. Cel·lebreu l'Imbolc per renovar la vostra confiança en el món i per donar la benvinguda a la llum del vostre cor.


ALTAR

Disposeu un altar discret i senzill, que inciti a la meditació, que reflecteixi l'estació en la que estem. Feu servir una tela blanca i incloeu dotzenes de petites espelmes blanques o llums de nit de color platejat o blanc per simbolitzar el primer retorn de la llum al món. Si trobeu les primeres flors primaverals, com els safrans de primavera o campanetes d'hivern, afegiu-les també. Si ho desitgeu, escampeu estrelles platejades per tot l'altar per reflectir petits punts de llum. Poseu per escrit les vostres esperances en petits torssets de paper i poseu-los entre les espelmes. Deprés, un cop desfet l'altar, enterreu-los amb agraïment a la terra que comença a despertar.




EL TEMA DEL DIA ÉS...
Purificació. Purifiqueu la vostra ment i els vostre cos per tal que estiguin preparats per absorbir la primavera que s'apropa. Comenceu el dia prenent un got d'aigua calenta amb súc de llimona, i continueu bevent-ne a intervals regulars durant tot el dia per depurar el vostre cos. Feu exercicis de meditació o suaus estiraments durant vint o trenta minuts. Feu descansos d'uns cinc minuts durant el transcurs del dia per visualitzar com l'alè vital i la llum entren dins vostre i com surten la foscor i les toxines. Ingeriu aliments de colors clars: arros blanc, peix blanc o pollastre, fruita i verdures clares i iogurt natural. Doneu-lis gust emprant vainilla o llimona. Si mengeu a la llum de les espelmes, aixequeu el menjar i la beguda cap a la llum i visualitzeu com l'energia de la flama flueix cap a elles. Feu un passeig a peu o en bicicleta al matí o migdia i busqueu els petits senyals del despertar de la vida: els primers brots a la terra, el cant d'algun ocell, els primers capolls en procés de formació. Al vespre o a la nit, preneu un bany purificador. Poseu un grapat de sal a l'aigua, enceneu les espelmes al voltant de la banyera i relaxeu-vos. Visualitzeu la sal extraient suaument a través de la vostra pell les toxines del vostre cos. Feu una inspiració i en treure l'aire visualitzeu com expulseu del vostre cos els bloqueigs i les toxines. Inspireu profundament, com si volguéssiu portar la vostra respiració fins el cervell i visualitzeu com els vostres pensaments i records foscos també són expulsats, deixant la vostra ment clara i neta.

Ritual de l'Imbolc

De la mateix manera que el gel es fon en el món real, desfeu el gel que persisteix en el vostre cor amb l'ajut d'aquest ritual.

NECESSITAREU:


  • Una espelma blanca i alguna cosa amb la que hi pugueu fer una inscripció a sobre
  • Una cubeta amb trossos de gel (si està nevant o hi ha neu a l'exterior, feu-la servir)
  • Un test amb flors de primavera (narcisos, jacints o safrans de primavera), preferiblement amb brots a punt de florir.

  • Inscriviu la runa Isa,que simbolitza un caramell de gel. Enceneu l'espelma i asseieu-vos còmode i tranquil·lament mentre la flama consumeix la runa i el gel es fon. Mentrestant, intenteu visualitzar com es fon tota la fredor i foscor de l'hivern en el vostre interior com la neu al contacte amb el sol. Visualitzeu com es fon, i desapereix també qualsevol fredor que hi hagi a la vostra vida. Sentiu com flueix la nova vida cap a vosatres, despertant l'esperança i la fe en el vostre interor. Envieu raigs de llum a totes les persones que conegueu. Un cop s'hagi fos el gel, aprofiteu l'aigua que ha quedat per regar les flors. Cuideu-la i fixeu-vos com creix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Free counter and web stats Catapings.cat