dilluns, 29 de març del 2010

TALLANT LLIGAMS

Encara que generalment és bo tenir relacions fortes i carinyoses amb al gent, a vegades es converteix en quelcom massa bo i amenaça en convertir-se en un tipus de relació menys saludable. Els següents rituals us poden ajudar a deslliurar-vos de relacions de dependència o autodestructives o a aconseguir més equilibri.

Desencant

A vegades, sentir-se més vinculat a algú és bo per ambdós. Incrementeu la percepció del vostre espai personal amb el següent ritual i establiu víncles sans entre vosaltres.

NECESSITAREU:

  • Una espelma de un color fosc en una palmatòria i alguna cosa per a fer-hi una inscripció.
  • Blocs (blocs de Lego dels nens poden servir), o alguna cosa similar.
  • Un bolso o una cartera.


Graveu a l'espelma el nom de la persona de la que necessiteu distanciar-vos i a sota la runa Isa, , que simbolitza un caramell i significa una parada. Enceneu l'espelma i visualitzeu la cara de la persona a la flama de l'espelma. Expliqueu-li clarament i amb fermesa que necessiteu distanciar-vos un mica d'ella. Digueu-li com ha de ser la relació entre vosaltres en el futur -respetuosa però més distant-. Recorreu l'història de la vostra relació, i digueu-li el que ha sigut negatiu i per què. Mentre ho feu, aneu enretirant gradualment l'espelma amb el nom d'aquesta persona inscrit, cada cop més lluny de vosaltres. Quan estigui tan lluny com sigui possible, procediu a construir un mur entre vosaltres i l'espelma. Visualitzeu la sana separació que hi ha entre ambdós, una barrera que cap dels dos us ve de gust travessar. Observeu-vos comportant-vos amb calma i tranquils la propera vegada que us trobeu amb aquesta persona, educada però reservada. Despediu-vos i bufeu l'espelma. Poseu un parell de blocs al bolso o cartera i porteu-los amb vosaltres la propera vegada que tingueu de veure aquesta persona per recordar la barrera i la vostra resolució de distanciar-vos.

Deixant anar amarres

A vegades, crear un espai per respirar no és suficient i cal tallar d'arrel els lligams entre vosaltres. Si creieu que aquest és el pas que heu de fer, proveu a fer aquest ritual per tallar vincles emocionals i psicològics.

NECESSITAREU:

  • Paper i llapis.
  • Cinta de color vermell.
  • Tisores.
  • Espelmes.
  • Un mica de terra, un test o una jardinera.
  • Un curs d'aigua, un riu o el mar.
Asseieu-vos en silenci amb la cinta a les mans. Penseu en la persona amb qui us sentiu lligat. Escriviu el seu nom al paper. Reflexioneu sobre la relació entre vosaltres i visualitzeu a l'altre persona asseguda davant vostre. Pensant-ho, o dient-ho en veu alta, digue-li per què necessiteu trencar el vincle entre vosaltes. Expliqueu-li que ja es hora de que tots dos us allibereu de l'esclavitud d'aquesta relació. Penseu sobre el que voleu en el futur. Potser pugueu tenir relació amb aquesta persona, però no de la mateixa manera que en el passat. Imagineu una corda estesa entre aquesta persona i vosaltres, que us lliga fermament. Imagine-vos tallant amb unes tisores aquesta corda, i deixant-vos a tots dos en llibertat. Si necessiteu una imatge més energètica (algunes persones la necessiten), procureu visualizar-vos aixecant una falç. Sentiu l'esforç sobre les espatlles i als braços mentre ho feu, i l'alliberació que experimenteu quan la falç talla la corda. Sentiu com aquesta persona s'allunya de vosaltres com arrossegada per una marea implacable. Amb unes tisores talleu la corda real per la meitat. Emboliqueu una part al voltant del paper amb els vostres noms i enterreu-lo. Guardeu i porteu a sobre l'altre meitat de la cinta i la propera vegada que passeu per un corrent d'aigua, tireu-ho allà. (Evidentment, també podeu fer una excursió especial al riu o mar per tirar-ho).

VARIACIÓ

Si es tracta d'una relació en la que vosaltres desigeu mantenir la proximitat però sense aquesta sensació de aclaparament, talleu la cinta com hem dit i guardeu les dues parts de la cinta, però en llocs oposats de la casa.

El quid de la qüestió

A vegades necessitem mantenir els nostres sentimentes tancats amb pany i forrelllat si no volem perdre més que no pas guanyar. Les temptacions externes es donen a les relacions més fortes. Quan us sentiu temptar per la fruita prohibida, proveu a fer aquest ritual per apaivagar el vostre ardor.
NECESSITAREU:
  • Tres espelmes blanques.
  • El dibuix d'un cor en un paper.
  • Llapis paper.
  • Un petit cadenat.
  • Un recipient apte pel congelador.
  • Aigua.
  • Un congelador.

Poseu les tres espelmes en fila i enceneu les dels extrems. Aquestes espelmes us representen a vosaltres i a la tercera persona implicada, o potencialement implicada. L'espelma del centre representa el vostre suposat amant. Enceneu aquesta espelma també mentre mireu la seva flama i penseu com heu arribat fins a aquesta situació. Feu servir el paper i llapis per anotar qualsevol pensament o idea que us passi pel cap. Penseu sobre les coses que us poden faltar a la vostra vida i considereu quins altres mitjans podrieu fer servir per aconseguir-les. Amb qui us agradaria parlar-ne per aconseguir el que voleu? Visualitzeu la cara del vostre suposat amant a la flama de l'espelma. Expliqueu-li clarament per què això no pot seguir així, per què és una mala idea i tot el que podeu perdre i digueu-li adéu. Apagueu l'espelma amb els dits índex i polze (no bufeu, ja que estarieu donant noves esperances a la relació de manera simbòlica) i aparteu l'espelma de vostraltres. Escriviu el vostre nom al mig del dibuix del cor. Enrotlleu-lo i tanqueu-lo amb el cadenat. Poseu-los en el recipient i tireu-hi aigua a sobre. Poseu el vostre cor amb el cadenat al congelador i deixeu-lo allà fins que estigueu segurs que els vostres ardors s'han refredat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Free counter and web stats Catapings.cat