dimarts, 2 de març del 2010

ALTARS DE CELEBRACIÓ

També es poden fer altars per honorar, commemorar i cel·lebrar aquelles coses que són importants a la vostra vida i creences, o aquelles que us agradaria que cobressin més importància.

Creences espirituals i religioses

Es tracta dels típics altars en els que un pensa quan sent la paraula "altar". Un altar dedicat a les nostres creences religioses o espirituals és una expresió física d'aquestes creences i una cosa molt personal. El fet de disposar d'un lloc on poder concentrar-se en aquests pensaments i sentiments ens pot proporcionar una enorme satisfacció.

Feu servir aquest altar com a punt de contacte entre la vostra vida quotidiana i lo diví. Oreu i mediteu davant d'ell per despejar els vostres pensaments, calmar la ment i escoltar la vostra veu interior. Es tracta d'un lloc sagrat on podeu acudir per profunditzar la vostra conexió amb l'esperit. El que poseu en aquest altar dependrà de vosaltres, però us podria ajudar a augmentar el vostre sentiment de conexió si hi incloueu:
  • Alguna cosa que representi lo diví. Una estàtua, un quadre o figura que simbolitzi el bé espiritual més elevat per vosaltres. Les religions implantades, tant antigues com modernes, tenen símbols clars en el que es podria basar, o pot ser que preferiu fer servir la vostra pròpia representació més personal.
  • Alguna cosa que representi les benediccions otorgades per lo diví. Escolliu alguna cosa que us recordi la generositat de la divinitat que heu escollit. Les flores sempre són bones, però potser preferiu escollir els símbols d'una collita abundant (gavelles de blat de moro, gra, etc) si heu escollit la mare terra o bé símbols de pietat i compasió en cas que la devinitat escollida sigui un sanador com Jesús, Buda o Kwan Yin. Algunes divintats estan associades amb moltes benediccions diferents. Escolliu aquelles que siguin més rellevants per vosaltres.
  • Alguna cosa que pugui portar el vostre esperit a aquest lloc més elevat. Espelmes, cristalls i mandales són alguns dels elements utilitzats per connectar l'esperit a una realitat més alta. Amb altres paraules, incloueu coses que us facin sentir la santedad quan contempleu l'altar.

Un exemple del que acabem d'exposar pot ser un altar dedicat a Isis, la deesa mare egípcia, que podria incloure:

  • Una estàtua d'Isis per representar lo diví.
  • Un bol amb fruita i flors, i una figura de una mare i el seu fill per representar les benediccions de la fertilitat, regeneració i protecció que otorga.
  • Una espelma per elevar l'esperit. (També una piràmide de vidre funcionaria bé aquí.

Afegiu qualsevol altre cosa que us agradi: fotografies, poemes, benediccions, més espelmes, campanes, símbols associats a la divinitat que heu escollit, etc. Feu servir l'altar tal i com ho farieu amb qualsevol altre. Purifiqueu-lo regularment i torneu a dedicar-lo al vostre propòsit. Dediqueu una mica de temps davant l'altar cada dia i realitzeu rituals més llargs quan tigueu temps. Feu oferiments i deixeu-hi les oracions, desitjos i afirmacions que volgueu.

Forces i elements de la natura

Representen una variació respecte als altars espirituals o religiosos, ja que no estan dedicats als esperits divins sinó a les forces de la natura. Feu servir aquest tipus d'altar com a lloc d'inspiració i renovació on poder recarregar les vostres energies espirituals i evocar el poder de la natura. Podeu dedicar un altar a:

  • Els quatre elements: terra, aigua, foc i aire.
  • Qualsevol dels elements per sí sols.
  • Els quatre punts cardinals: Nord, Sud, Est i Oest.
  • La Terra o personificacions seves com Gaia.
  • El mar, o els seus deus i deeses.
  • El sol.
  • La lluna.
  • La pluja.
  • La força vital.
  • El vostre signe zodiacal, planeta dominant o signe astrològic xinès.

Té moltes opcions i totes elles són profundament personals. Feu servir el vostre altar per expresar materialment les vostres creences, com una espècie de punt on poder concentrar-vos en els vostres pensaments i sentimentes i com un pont entre la vostra vida diària i les forces de la natura. Mediteu davant d'ell per aprofundir els vostres sentiments de conexió.

El que volgueu incloure-hi dependrà dels vostres punts de vista personals i de quant valoreu aquests poders. Però igual que en el cas de l'altar religiós, pot ajudar a augmentar la vostra sensació de conexió al incloure-hi:

  • Alguna cosa, una imatge o objecte que simbolitzi la força del poder en honor del qual esteu portant a terme la vostra celebració.
  • Alguna cosa que representi les benediccions i avantatges que propicia tal poder.
  • Alguna cosa -espelmes, cristalls o mandales- que pugui portar el vostre esperit a un nivell més elevat.

Per exemple, un altar dedicat a la lluna pot fer-se amb objectes de color blanc, blau i platejat, i hauria d'incloure:

  • La figura d'una deesa lluna o un mirall platejat i rodó en representació a la lluna.
  • Instruments de màgia i adivinació que simbolitzin les benediccions i l'encanteri que tradicionalment propicia la lluna.
  • Espelmes platejades per elevar el vostre esperit.

També podeu posar flors blanques, una llebre blanca, que és el missatger tradicional entre la lluna i la humanitat, un feldespat, fotografies de la lluna brillant sobre el mar per poder representar les marees, tant espirituals com físiques, i qualsevol altre cosa que se us acudeixi.

Altars ancestrals

Si la vostra família i orígens són part important vostre o, si al contrari, us sembla que no us sentiu arrelat, potser us voleu honorar a sí mateixos i la vostra procedència amb un altar ancestral. Feu-ho de la mateixa manera que faríeu qualsevol altre altar i feu-lo servir per honorar els vostres orígens, avantpassats, llegat cultural, familiar o historial, identitat ètnica, o qualsevol altre cosa relacionada al vostre historial familiar o racial al que li vulgueu concedir valor.

Altars temporals

Un altar no té per què ser per sempre. Feu altars temporals para cel·lebrar els aconteixaments i les ocasiones especiales. Ja sigui fet espontàniament o de forma planificada, un altar festiu especial donarà més vida a la vostra llar. Penseu en la possibilitat de fer els següents altars:

  • SEGONS L'ESTACIÓ: veure el proper post que publicaré amb propostes d'idees de com cel·lebrar els diversos festivals i vacances.
  • D'ASSOLIMENTS: quand hàgiu aconseguit alguna cosa important per vosaltres, feu la deguda cel·lebració en honor al que heu assol·lit.
  • D'ANIVERSARIS: cel·lebreu l'ocasió i recolzeu a la persona que cumpleix anys. Demaneu benediccions i desitjos per l'any entrant.
  • DE FESTA: prepareu l'ambient i expreseu les vostres esperances i desitjos per l'ocasió amb un alegre altar de festa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Free counter and web stats Catapings.cat