dijous, 4 de març del 2010

RITUALS: LES ESTACIONS DE L'ÀNIMA (III)

L'EQUINOCCI PRIMAVERAL

L'equinocci de la primavera es produeix el 21 de Març. És el moment en que el dia i la nit duren el mateix. Després de l'equinocci, cada dia és més llarg que l'anterior fins el solstici estival en que te lloc el dia més llarg de l'any. Tradicionalment, l'equinocci primaveral és un moment de renovació. Amb tardes més lluminoses, dies més càlids i les flors i els arbres en flor, per fi ha arribat la primavera. És època de la Pasqua i el propi dia de Pasqua pot caure qualsevol dia entre l'equinocci i finals d'abril. És l'època de la primera floració. Penseu en les vostres esperances i plans per l'any: a aquestes alçades alguns ja haurien d'estar florint, o donant els seus primers fruits. Si no és així, doneu-lis una mica d'escalfor amb la vostra alegria i atenció. Cultiveu el vostre planter de plans. Arranqueu ara els problemes, com si fossin males herbes, abans que es facin massa grans. Alimenteu-los i regueu-los cada dia amb atenció i interès. Vegeu quins plans podrien necessitar algun fertilitzant en forma d'inversió en temps o diners. Heu d'explorar nous terrenys abans de poder plantar llavors d'esperances?

ALTAR

Aquest és per excel·lència un festival de flors. En aquesta època les flors haurien de ser abundants, per tant, decoreu el vostre altar amb flors. Incloeu-hi espelmes de colors ver clar, lila i groc per als colors de la primavera. Els ous són un símbol tradicional de vida nova: poseu un cistellet d'ous de color a l'altar i poseu els vostres deistjos en trossets de paper al costat dels ous. Un bol d'aigua de la pluja també li dona un bon toc.

EL TEMA DEL DÍA ES...

Energia. De la mateixa manera que el món desperta a la vida, vosaltres també ho podeu fer. Comenceu amb una Dutxa Poderosa [veure post del dia 5 de febrer de 2010 "Petits exercicis per aixecar l'ànim (I)]. Comenceu donant-vos un massatge amb l'esponja seca per estimular la circulació i acabeu amb una dutxa freda. Ingeriu molts aliments revitalitzants al llarg del dia per cel·lebrar la nova vida i ajudar a estimular la força vital en el vostre interior. Preneu fruita i verdures crues en amanides o sucs, brots de soja i llavors, iogurts revitalitzant amb bífidus actiu. Preneu sucs frescos i molta aigua mineral, aixecant prèviament el got cap el sol i visualitzant com l'energia s'avoca per damunt d'ells. Sortiu a l'exterior a fer un passeig a peu o en bicicleta, al matí o al migdia. Aneu a un lloc on hi pogueu veure flors i escoltar ocells (un parc, un jardí o al camp si podeu). Atureu-vos uns instants a sentir la vida bategant en tot. Sentiu com floreix i es manté tot sense cap esforç i manera profusa. Al vespre, prepareu un Bany per l'esperit [veure post de 6 de febrer de 2010 "Petits exercicis per aixecar l'ànim (V)] i afegiu pètals de flors de primaver a l'aigua del bany. Banyeu-vos a la llum de les espelmes i visualitzeu la llum i l'energia de les flors fluint cap a vosaltres. Inspireu el seu aroma profundament i imagineu que us impregna amb la claredat, l'energia i el fulgor de la primavera.

Ritual de l'equinocci de primavera

Deixeu que la vida floreixi amb l'estació

NECESSITAREU:

  • Espelmes de color verd clar (tantes com volgueu)
  • Llapis i paper
  • Un tests i adob vegetal
  • Un paquet de llavors.


Enceneu les esplemes, escriviu el vostre nom en un paper, doblegue-lo i agafeu-lo amb les mans. A la llum clara i serena de les espelmes, asseieu-vos i reflexioneu sobre la vostra vida i sobre la nova vida que esclata al voltant vostre. Remomereu aquells plàcids moments que heu passat entre les flors i el cant del ocells, sentint aquest esclat d'abundància espontània i florent de la vida. Acluqueu els ulls i visualitzeu-vos com una eruga. Imagineu que, lentament, us convertiu en crisàl·lida abans de trencar l'ajustat embolcall i convertir-vos en una papallona. Estireu les vostres ales i noteu-hi al damunt l'escalfor del sol. Probeu les vostres ales i adoneu-vos de que podeu superar qualsevol obstacle o dificultat. Enterreu el paper on heu escrit el vostre nom i planteu-hi llavors a sobre. A mida que les plantes floreixin, vosaltres també ho fareu, de manera naturl i fàcil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Free counter and web stats Catapings.cat