diumenge, 7 de març del 2010

FESTIVALS (III): EL DIA DE LAMMAS

El primer d'Agost, el dia de Lammas, es cel·lebra tradicionalment el començament de les collites i la recollida dels primers grans de collita de l'any. Tot i que el sol encara està alt i els dies són calurosos i llargs, l'any s'està desplaçant de manera perceptible, i la tardor, amb la seva abundant collita, està més a prop. Cel·lebreu el dia de Lammas per honorar totes les coses bones de la vostra vida i assegurar que el vostre cor, ment i ànima segueixin essent fructifers.


ALTAR

Disposeu un altar amb totes aquelles coses que valoreu de la vostra vida, ja sigui emprant les coses en sí o bé símbols, imatges o fotos d'elles. Inclueu-hi amics, família, mascotes, coses que us agradi fer, llocs on us encanta anar, els vostres talents i capacitats; en una paraula, les vostres coses preferides. Feu un altar amb molts colors i alegre, incluiu també flors i fruita del generós agost, afirmacions relacionades amb l'abundància i unes ratlles d'agraïment a totes aquelles coses que fan que la vostra vida sigui milor. Asseieu-vos davant del vostre altar i cel·lebreu l'abundància i riquesa que hi siguin simbolitzades. Aquest altar també és molt útil si feu el ritual que hi ha a continuació.

EL TEMA DEL DIA ÉS...
Abundància i profusió. Obriu-se a l'humor expansiu en un dia sense présses i amplieu l'espai a la vostra vida. Intenteu respectar el vostre ritme natural a l'hora de llevar-vos, menjar i anar a dormir. Planifiqueu els àpats sense présses i mengeu tot el que volgueu quan ho desitgeu i no per què el rellotge asenyali l'hora de menjar. Comenceu el dia amb un bany sense présses, seguit d'un esmorzar relaxat. Preneu aliments integrals i cereals en homenatge a la collita en gra. Feu una passejada relaxadament i observeu l'absoluta abundància de la natura, especialment aquests milions de fruits i llavors que crea i reparteix amb l'absoluta fe i esperança de que al seu moment floriran i donarà els seus fruits. Intenteu visualitzar la forma de trasl·ladar aquesta idea a la vostra pròpia vida. En el transcurs del dia preneu, a intervals regulars, uns minuts de temps per respirar profundament i estirar-se. Estireu tot el vostre cos omplint l'espai que hi ha al vostre voltant. Imagineu que junt amb l'aire aspireu també l'abundància: temps abundant, espai ambundant, recursos abundants, etc. Planifiqueu un relaxat sopar i convideu, si ho desitgeu, als vostres amics. El propòsit del sopar és alimentar també al vostre esperit a més de satisfer el vostre estòmac. Disposeu una generosa taula amb flors i espelmes i preneu-vos el vostre temps per menjar, gaudint de tot: el perfum, la visió de les coses, els sons i els gustos. Aquest menjar pres "amb tots els sentits" alimentarà tant el vostre cos com el vostre esperit. I per acabar, poseu una música agradable i preneu un bany a la llum de les espelmes emprant tot el temps del món i aneu-vos a dormir relaxats i serens.

Ritual de Lammas

Cel·lebreu la collita de la vostra pròpia vida amb aquest ritual

NECESSITAREU:
  • Un altar en homenatge al dia de Lammas. Si no heu disposat un altar, reuniu fruita i flors junt amb fotografies i símbols de les persones i coses importants a la vostra vida.
  • Una fotografia vostra.
  • Dues espelmes de bresca d'abelles.
  • Una flor de color groc o taronja fosc (en seleccionar-la penseu en el sol d'agost).
  • Llapis i paper.
  • Un sobre.

Enceneu les espelmes. Observeu totes les coses bones que hi ha al vostre altar, o les coses que heu reunit, i mediteu amb agraïda cel·lebració sobre la riquesa de la vida. Escriviu en un paper totes les coses que us han fet feliç i totes les coses que heu aconseguit al llarg de l'any. Contempleu la vostra foto i congratuleu-vos de poder omplir la vostra vida de bondat. Doneu també les gràcies a qualsevol persona o situació per la que sentiu agraïment. Agafeu un segon full de paper i escriviu-hi totes les coses que encara falten a la vostra vida: les coses amb les que us agradaria comptar, que us agradaria ser o que us agradaria experimentar o aconseguir. Doblegeu els dos trossos de paper junts i poseu-los sobre la flor groga, intentant absorbir el seu color i dinamisme. Visualitzeu una llum daurada, càlida i potent lluint al vostre voltant procedent de la flor. Imagineu les dues llistes de coses fonent-se en el resplandor d'aquesta llum; visualitzeu-les corrent juntes com or fos per barrejar-se amb la llum. Imagineu totes les coses que heu aconseguit i enfortiu i recolzeu totes aquelles coses que encara desitgeu aconseguir. Veieu-vos resplandint la llum, obrint-vos a possibilitats, contempleu el vostre optimisme, les vostres expectatives i determinació que us tornen més forts i brillants. En el fons, vosaltres sabeu que a la vostra vida podeu recollir recompenses encara més riques. Doblegueu les dues llistes i emboliqueu amb elles la vostra foto i fiqueu-la en el sobre. Poseu el sobre en un lloc segur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Free counter and web stats Catapings.cat