dimarts, 9 de març del 2010

ALIMENTS ESPIRUTUALS (I)

Escolliu els aliments adequats a l'estat d'ànim en el que us trobeu o desitgeríeu estar. Existeixen moltes coses en las que podem basar la nostra elecció, encara que també ens podem deixar portar i guiar-nos pel nostre instint.

La dieta de l'Arc de Sant Martí

Escolliu el vostre menjar d'acord amb el color, i escollint-lo segons les vostres necessitats. Per augmentar l'energia positiva d'un menjar podeu combinar plats, flors, canelobres o qualsevol altra cosa que creieu convenient a l'hora de parar a la taula, per aconseguir l'estat d'ànim desitjat.

VERMELL
Escolliu aquest color si desitgeu augmentar la vostra vitalitat. Si necessiteu una injecció de vitalitat, probeu amb una amanida de cebes vermelles, pebrot vermell, tomàquet, raves i una mica de bitxo. Seguiu amb un filet poc fet o llenties vermelles amb salsa de tomàquet, i acabeu l'àpat amb maduixes o groselles vermelles. Intenteu escoltar una càlida música llatina mentre mengeu. Quan acabeu de menjar, comproveu si us sentiu menys cansats. Si ho desitgeu també poder alegrar la taula amb alguna flor i epelma vermella. A més d'augmentar la vitalitat, aquest àpat us ajuda a equilibrar el primer xacra o xacra basal.

GROC I TARONJA

Per portar una mica de llum a la vostra vida, escolliu aliments en els que prodominin els colors grocs i taronja. Si necessiteu aixecar l'ànim o revitalitzar segon i tercer xacra o xacra sacre i plexe solar, teniu moltes fruites i verdures entres les que escollir -pebrots grocs, taronges, mangos, préssecs, pastanagues, carbasses, llimones- Per què no prepareu una amanida amb reflexes daurats per combatre la trsitesa? Què us sembla un esmorzar que us aporti tota la llum del sol compost per ous remenats, cereals, bercocs, préssecs i mel? Acompanyeu-ho amb una tassa de te amb llimona i amb la música més "lluminosa" que pugueu trobar. Guarniu la taula amb flors i espelmes grogues i taronges.

MARRÓ

El marró simbolitza la terra. Quan sentiu que esteu als núvols o que no us podeu concentrar, procureu prendre aliments de color marró i de gustos profunds i intensos per assentar els peus a terra, com, per exemple, patates amb salsa cuites a foc lent, pa moreno fresc i pastís de xocolata.

VERD

Per equilibrar-se (i equilibrar el cinquè xacra o xacra cor), deixeu que la natura us ajudi amb els aliments verds que ens proporciona. Si us sentiu estressats, mengeu durant aquest dia enciam verd, herbes i verdures i acompanyeu cada àpat amb una música relaxant i una infusió de poleo. O millor encara, si podeu, preneu-vos l'àpat en contacte amb la natura, menjant, per exemple, en el jardí, en un parc o al camp.

BLAU I PÚRPURA


El blau i el púrpura, colors oposats al marró, es fan servir per el·laborar menús espirituals i inspiradors. Escolliu entre la varietat d'aliments, fruites i verdures de color púrpura disponibles (per exemple, nabius, prunes, raïm, mores, groselles, albergínies, bròquil lila, remolatxa, sardines, musclos). També us ajudarà a equilibrar els xacres cinquè i sisè o xacra coll i tercer ull.
BLANC


Procureu prendre aliments de color blanc si us sentiu sobreeexitants i si necessiteu un descans. Autoconvideu-vos a passar un dia al llit mirant una pel·lícula o llegint un llibre per evadir-vos, i preneu aliments fàcils de preparar: llet, arròs amb pollastre o peix blanc, puré de patata, gelat de vainilla o arròs amb llet. I relaxeu-vos.


BEGUDA ARC DE SANT MARTÍ

Proveu a barrejar una mica de tot per aconseguir vitalitat i benestar. Escolliu una fruita per cada un dels colors de l'Arc de Sant Martí (maduixes, taronges, pinyes, kiwis, mores i groselles per exemple). Passeu-les per la liquadora i afegiu el liquat a una base de súc de poma. Mentre us ho bebeu amb calma, intenteu visualitzar-vos a vosaltres mateixos omplint-vos amb tota la llum de l'arc de sant martí i rodejats per una aura multicolor.


NOTA: Les dietes que acabem de suggerir-vos no són el que en poguem dir dietes equilibrades. Per tant, no heu de seguir-les durant més de un dia.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Free counter and web stats Catapings.cat