divendres, 19 de març del 2010

MÀGIA PERSONAL (II)

CANVIANT ELS NOSTRES HÀBITS

Els hàbits i addiccions són una forma específica de pensament i de comportament. Poder trencar amb ells suposa molt d'optimisme, força de voluntat i determinació, a més de una imperturbalbe fe en la posibilitat d'obtenir un resultat positiu. Feu servir aquests rituals com ajut i recolzament per trencar amb el predomini dels masl hàbits.

Fer retrocedir el temps

Alguna vegada heu desitjat no haver començat, per exemple, a fumar, a apostar, una relació destructiva? Aquest ritual i una mica de força de voluntat, coratge i perseverància poden servir-vos per fer retrocedir el relotge i començar de nou.

NECESSITAREU:

  • Un mirall.
  • Un relotge despertador (preferiblement con la busca dels segons)
  • Alguna cosa que simbolitzi el que voleu cavniar -una cigarreta, una papereta d'apostes, una fotografía de la persona implicada, o un dibuix representant la situació en la que us trobeu.
  • Dues espelmes.
  • Un llapis o retolador.
  • Paper
Poseu davant vostre el mirall i col•loqueu el rellotge de manera que pogueu veure reflectits en el mirall. Inscriviu en una de las espelmes la runa de la força, Ur , i a l’altra runa la de l’elecció, Peorth , i col•loqueu-les a ambdós costats del mirall. Enceneu-les. Poseu el símbol davant vostre, de manera que també es reflecteixi en el mirall. (Això us pot resultar una mica complicat, però és molt important que us prengueu el temps necessari per tal de fer-ho bé).
Mirant sols el reflexa, contempleu el símbol –el que per vosaltres significa i la càrrega en què s’ha convertit-. Sense desviar la vista del mirall, agafeu el retolador o llapis vermell i marqueu una gran X vermella sobre el reflexa. Contempleu aquesta gran X i intenteu visualitzar-vos essent capaços de refusar el vostre hàbit. Observeu-vos repel•lint de manera clara allò al què sou addictes.
Poseu ara atenció al rellotge reflectit. Mireu-lo funcionant cap enrere (això serà més evident si el rellotge de la busca de segons) i comenceu a visualitzar també la vostra vida anant enrere: penseu en la darrera vegada que vareu començar un hàbit no desitjat, després penseu en la vegada anterior a aquesta, i després en la vegada precedent, i així successivament fins arribar al primer moment que pugueu recordar.
Acluqueu els ulls i visualitzeu-vos dient “No” a aquesta situació. Feu el mateix amb cada situació que hàgiu pogut recordar i marxeu. Repetiu mentalment l’escena vàries vegades dient “No” per primera vegada i marxeu. Visualitzeu ara clarament la vostra vida prenent un camí diferent des d’aquell moment en que vareu dir “No” per primer cop. Torneu a cada record i canvieu-lo per un de diferent, positiu, fins a tornar al present.
Escriviu en un altre paper una altra X gran i emboliqueu-hi el símbol. Mireu fixament la X i imagineu novament refusant la temptació de començar amb l’hàbit. Acabeu de reescriure el passat, i automàticament, el futur serà diferent a partir d’aquest moment.
Finalitzeu el ritual i apagueu les espelmes. Poseu el símbol embolicat en el paper on pugueu veure’l i mantingueu-lo allà durant una setmana. Després enterreu-lo o cremeu-lo, o si no és possible, poseu-lo en el fons d’un calaix o armari, fora de la vista.

Trencant

Mantingueu la vostra resolució practicant aquest ritual simple dues o tres vegades al dia.

NECESSITAREU:

• Paper
• Un bolígraf o retolador vermell.

És bona idea tenir un quadern i un bolígraf especialment per aquest ritual. Dibuixeu el símbol de l’hàbit del que se us voleu desfer, alguna cosa que pugueu dibuixar ràpida i senzillament, per exemple, un cigarret, un pastís, una llàgrima deguda a una relació infeliç.
Dibuixeu amb traços forts el símbol en gran. Concentreu la vostra atenció en ell, reuniu tota la ràbia que heu reprimit fins ara. Estripeu el paper en trossos petits i permeteu que la vostra ràbia s’exterioritzi.

Dimonis fora

Els desitjos poden fer la seva aparició en els moments més inesperats. Quan us passi això, tingueu sempre a ma alguna cosa per distreure-us –esbrineu què es el que millor funciona per vosaltres i feu una llista per tenir-la a ma quan la temptació ataqui-. (Necessitareu, realment, fer una llista, ja que no hi ha res com la temptació per fer oblidar els vostres plans.) Practiqueu aquest ritual a mateix temps que us reafirmeu en les vostres bones intencions.

NECESSITAREU:

• La vostra persona

Visualitzeu la temptació com un núvol negre i tòxic dins vostre (al pit, al cap o estómac, cada persona ho sent de forma diferent). Respireu profundament i imagineu que amb cada respiració formeu remolins enmig d’aquest núvol de foscor, trencant-la i dissolent-la. Porteu la respiració junt a la resta del núvol. Bufeu amb força, com si estiguéssiu intentant apagar una espelma anuent a apagar-se. Imagineu que el núvol verinós és expulsat junt amb l’aire espirat. Si us sentiu marejat, pareu i respireu normalment. Feu-ho fins que sentiu que el núvol negre es dissol, després seguiu amb la distracció que teníeu planejada.

Adéu a tot això

Us heu trobat algun cop en aquesta situació: heu fet alguns canvis per millorar i hauríeu d’estar avançant en aquesta vida, però d’alguna manera el passat segueix essent una taca que us impedeix avançar? Potser heu ascendit a la vostra feina però ho trobeu un engany, o heu perdut pes però encara us veieu grassos, o heu deixat de fumar però encara sentiu ansietat quan veieu una cigarreta, o heu trencat una relació dolenta però us pregunteu si heu fet bé. Amb aquest ritual podeu deixar enrere el passat i donar la benvinguda al nou futur.

NECESSITAREU:

• Alguna cosa que simbolitzi la part del passat que voleu deixar enrere. Alguna cosa que simbolitzi la part del passat que us vulgueu emportar per tal que formi part del vostre futur.
• Alguna cosa que simbolitzi el futur que desitgeu (Per aquests símbols, podeu fer servir algun objecte apropiat, dibuix o foto, o potser escriure alguna cosa en un paper que expliqui la situació en la que us trobeu.)
• Dues espelmes vermelles.
• Un escuradents o alguna cosa semblant.
• Un mocador del vostre color preferit.
• Un recipient no inflamable.

Dividiu mentalment l’habitació en la que us trobeu en dues parts: una meitat que representi el passat i l’altra representant el futur. Poseu el símbol del futur en la meitat de l’habitació corresponent. Poseu els dos símbol del “passat” junt con el echarpe en la part de l’habitació assignada al passat. Inscriviu en ambdues espelmes la runa del començament, Beorc , i enceneu-les. Col•loqueu-les en el centre de l’habitació, de manera que passeu entre elles quan aneu d’una meitat a una altre de l’habitació.
Asseieu-vos junt als símbols del passat. Resteu-hi una estona pensant en el passat i en com us sentiu respecte a aquest passat. Agafeu el símbol del que voleu deixar enrere, mediteu sobre el mateix i acomiadeu-vos-en definitivament. Si es possible (si es tracta d’una foto o escrit, per exemple), enceneu-lo amb una de les espelmes i deixeu que es consumeixi en un recipient ignífug. Si us plau, aneu amb compte al fer-ho, o també podeu fer una bola i llençar-la lluny amb decisió, amb la intenció d’allunyar-lo de vosaltres. Desfeu-se d’ell tant aviat com us sigui possible.
Agafeu l’altre símbol –el que heu escollit per portar amb vosaltres al futur- i penseu durant una estona. Què us emporteu de passat al futur? Coratge potser, o determinació o força per canviar. Enrotlleu-lo amb compte en el mocador mentre us dieu a vosaltres mateixos:
“El passat ha quedat enrere, el futur m’està esperant”. Camineu entre les espelmes dins la meitat de l’habitació que representa el futur. En un antic ritual celta, passar entre el foc representava la transició entre una vida i una altre de nova.
Escolliu un símbol pel vostre futur i resteu-hi una estona pensant en ell mentre les espelmes es consumeixen poc a poc. Traieu del mocador l’altre símbol i poseu-los junts en algun lloc on pugueu veure’ls amb freqüència durant els propers dies. Lligueu-vos el mocador al coll i porteu-lo tots els dies de la setmana següent i després seguiu posant-vos-el sovint, durant uns dos mesos. Apagueu les espelmes un cop hàgiu acabat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Free counter and web stats Catapings.cat