divendres, 5 de març del 2010

RITUALS: LES ESTACIONS DE L'ÀNIMA (IV)

SOLSTICI D'ESTIU

El solstici d'estiu comença el 21 de Juny. Senyala el començament de l'estiu, el dia més llarg, i d'aquí en endavant el sol anirà perdent vivacitat i els dies començaran a escursar-se, encara que el propi estiu seguirà entre nosaltres. Tradicionalment es diu que és l'època en la que el vel que separa els móns es més prim. És una època especialment màgica per somiar i imaginar. L'estiu està en el seu punt àlgid i tot encara es mostra exuberant i verd abans que la calor i la pols dels dies canviïn el seu color. Amb els cultius sembrats i en fase de creixement, tradicionalment aquesta època representava un breu descans per jugar i somiar abans que els fruits maduressin i comencés la collita. Preneu-vos un temps per somiar. Qui sou? Quins son els vostres desitjos més profunds?

ALTAR

Aquest és un altar en homenantge a l'abundància. Decoreu-lo amb les vostres coses més boniques i amb flors d'estiu, especialment les roses d'intens aroma, ja que ara es troben en plena esplendor. Feu servir moltes espelmes daurades i platejades. Doneu gràcies per tot el que teniu, poseu-ho per escrit i coloque-ho, amb agraïment a l'altar. Agraïu especialment tot allò que ara mateix està en flor a la vostra vida. Incloeu símbols "d'altres móns"que pugueu tenir (les fades són especialment representatives en aquesta època de l'any).

EL TEMA DEL DIA ÉS...
Relaxació. Relaxeu el vostre cos i obriu la ment als somnis. Les "ocupacions" constants absorbeixen l'atenció en un pla superficial i exclouen els nostres instints i intuicions més profunds. Comenceu el dia de manera serena escoltant música relaxant mentre us vestiu i esmorzeu. Preneu-vos uns vint o trenta minuts dora pel matí per meditar o per fer suaus exercicis físcs d'estirament mentre escolteu música. Al llarg del dia, feu pauses regulars de cinc minuts per a relaxar-vos i deixar anar totes les preocupacions, respirant profundament i desfent-vos de tota la tensió corporal. Ingeriu aliments lleugers al llarg del dia i incloeu als vostres àpats menjars molt vegetals i amanides. Amanides de pètals de flors amb caputxines i calèndules son perfectes per un dia com avui. Poseu una bona cullarada de pètals de rosa en un recipient, posseu-hi aigua bullint i endolciu-ho amb mel per fer un delicat te de pètals de roses. Al capvespre feu una passejada per gaudir del sol. Mentre camineu, contempleu les ombres allargades al vostre costat o al vostre davant. Si podeu, aneu a un lloc alt, per tal d'absorbir tot el poder del sol. Preneu a continuació un Bany per l'esperit [veure post de 6 de febrer de 2010 "Petits exercicis per aixecar l'ànim(V)] amb pètals de roses i altres flors perfumades. Poseu música relaxant i banyeu-vos a la llum de les espelmes. Visualitzeu la llum suau de les espelmes barrejant-se amb làroma de les flors i aspireu profundament i imagineu que us impregneu d'un suau fulgor.

Ritual del solstici d'estiu

El món dels somnis és un món de possibilitats infinites, un lloc on pot passar de tot. Poseu-vos en contacte amb els vostres somnis interiors per mitjà d'aquest ritual.

NECESSITAREU:

  • Dues espelmes blanques o platejades
  • Coixins o alguna cosa semblant per estirar-vos còmodament i que us hi pugueu relaxar.

Enceneu les espelmes. Asseieu-vos o estireu-vos còmodament i respireu profundament uns instants per a relaxar-vos. Concentreu-vos en un somni agradable que hàgiu tingut recentment, potser un que us hagi deixat astorats o el record del qual continui a la vostra memòria. Rememoreu les imatges que pugueu recordar i visualitzeu-vos tornant al somni. Quan ja hi sigueu, comenceu a preguntar als personatges i inclús als objectes implicats: "Qui sou?" "Què voleu?" "Per què esteu en el meu somni?" "Què em voleu explicar?" Són bones preguntes per començar. Accepteu la primera resposta que us passi pel cap, potser haureu d'esperar pacientment aquesta resposta. Si un personatge se'n va, seguiu-lo i deixeu que us guii per les profunditats del somini. Els diferents persontages i objectes del somnis representen aspectes de la nostra pròpia personalitat: algunes vegades el nostre costat més fosc. En permetre'ls parlar descobrireu quines parts vostres es volen comunicar amb vosaltres i el missatge que us volen transmetre. No tracteu "d'interpretar" el vostre somni. Encara que totes les persones puguin compartir símbols comuns, en general, cada somni és únic per a la persona que el somia. Si feu senzillament les preguntes en el vostre somni de la manera que hem descrit, obtindreu un missatge exclusiu, reservat sols per a vosaltres, provinent de les profunditats del vostre ésser. Torneu del somni i desperteu per complet i, si voleu, escriviu algunes ratlles sobre el que heu descobert. Després d'aquest ritual potser voldreu escriure un diari dels vostres somnis. Dediqueu un quadern especial als vostres somnis. Tingueu-lo sempre a prop del llit i anoteu-hi les imatges clau que recordeu quan us desperteu. Torneu a entrar al somni i feu les preguntes que considereu conveninents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Free counter and web stats Catapings.cat